Apple je predstavil novi iPad, ki nadomešča ''osiveli'' model iPad Air 2. Novinec ima nekoliko več mišic. Poganja ga procesor A9, ki ga imata tudi iPhone 6S in iPhone SE. Kar preseneti je nizka cena.

Apple je osvežil svojo linijo tabličnih računalnikov. V senci rdečega telefona iPhone 7 in iPhone 7 Plus je predstavil tudi novi iPad (2017), ki se imenuje le iPad. iPad pete generacije ima 9,7-palčni Retina zaslon ločljivosti 1536 x 2048 slikovnih točk (264 ppi), za različico z 32 GB zmogljivosti (na voljo je tudi s 128 GB) pa je treba odšteti zgolj 308 evrov, s čimer je novi iPad postal najcenejši Applov tablični računalnik na trgu. Ob procesorju A9 so mu dodali še koprocesor gibanja M9.

PREBERITE ŠE: Lastniki Applovih naprav lažje dobijo bančno posojilo kot lastniki Androida


Apple še vedno ostaja najbolj priljubljen ponudnik tabličnih računalnikov, ki pa jim popularnost splošno pada. Nazadnje je Apple predstavil tablico iPad Pro, ki je bila mišljena kot zamenjava za prenosnik. Novi iPad resda ni močnejši od lanskega 9,7-palčnega iPad Proja, ki zna v nasprotju z novincem snemati 4K-posnetke – iPad pete generacije ima kameri z 8 in 1,2 MP in zna snemati ”le” v ločljivosti 720p –, nima zaslona True Tone itd. Toda za povprečnega kupca so njegove specifikacije dovolj dobre, da upraviči nakup, sploh če upoštevamo, da nima prav nič ‘applovske’ cene. Bralnik prstnih odtisov so skrili v gumb Domov, v nasprotju s telefonom iPhone 7 pa ima klasični 3,5-mm vhod za slušalke. Namenili so mu operacijski sistem iOS 10, tehtnica pa mu pokaže 469 gramov.

Galerija – novi iPad (2017):