aplikacije

Mobilne aplikacije, ki najhitreje izpraznijo baterijo pametnega telefona

Videti je, da dandanes polovico svojega življenja razmišljamo o baterijah. Vsak naš pripomoček potrebuje nenehno polnjenje. Minili so namreč tisti časi, ko je baterija telefona zdržala en teden. Dandanes je naš telefon videti kot kakšna vesoljska ladja, na katero smo priključili vse možne naprave, da jo spravimo nazaj v življenje. Morda je čas, da razmislimo, kaj počnemo na našem telefonu vsak dan. Vse aplikacije namreč niso enake – nekatere so naši bateriji grožnja in jo začnejo piti takoj, ko aplikacijo naložimo. Seznam, objavljen pri AVG Android App Performance in Trend Report, prinaša 10 najhujših kršiteljev. Tukaj so mobilne aplikacije, ki najhitreje izpraznijo baterijo pametnega telefona.

Snapchat Memories: funkcija, ki jo morate (s)poznati

Snapchat, najbolj popularna platforma za deljenje slik in videov, je v svojo ponudbo vključila novo funkcijo, ki bo marsikomu prihranila marsikatero neprijetno zagato. Snapchat Memories je nova funkcija, ki uporabnikom na nov in prijetnejši način omogoča shranjevanje posnetkov. Prek Memoriesa bo uporabniku v izjemno hitrem času dostopna celotna zbirka njegovih fotografij. Pomembna zmogljivost nove funkcije pa je tudi to, da bo mogoče nekatere fotografije zaščititi pred tujimi pogledi, in sicer tako, da jih bo uporabnik spravil v mapo My Eyes Only.

Aplikacije za popotnike brez katerih enostavno ne gre

Kaj ni lepo preživljati prosti čas v naravi, stran od prometnega vrveža, pisarne in utripajočih zaslonov? Kljub temu pa ni potrebe, da bi raziskovanje narave in športne pustolovščine povsem ločili od tehnologije. Vse več je naprednih in inovativnih aplikacij, ki so nam lahko v pomoč pri navigaciji ali pa imajo druge uporabne funkcije, ki si jih vsak športnik in pustolovec želita. Tukaj je 5 aplikacij, ki jih potrebuje vsak pustolovec.