Bivši ti je morda ob razhodu izrekel kopico težkih besed, ki so prizadele tvoja čustva. Četudi ti je ta hip težko, ne bi smela verjeti vsemu, kar si slišala, saj so njegova dejanja tista, ki razkrivajo, da te NORO pogreša.

Preteklost je stvar, ki bi jo morala pustiti za seboj, a v ljubezni so pravila pač drugačna – nemogoče je čez noč pozabiti človeka, ki ti je bil nekoč vse! Vendar z analiziranjem njegovih besed in dejanj, tudi ne boš naredila veliko: ne boš ga ne dobila nazaj ne pozabila nanj.

Gotovo si se že srečala s tovrstnimi situacijami:

  • Všečkal je tvojo objavo na omrežju Facebook ali Instagram, nato te je odstranil iz prijateljev.
  • Pisal ti je ponoči, naslednje jutro ne želi odgovoriti na tvoj klic.
  • Čakal te bo na kraju, kamor rada zahajaš, vendar te ne bo pozdravil.
  • Vstopil bo v razmerje z drugo žensko, vendar bo razbujen, če bo slišal, da tudi ti imaš novega partnerja.

Vsi ti zgornji znaki, četudi se zdi, da nakazujejo, da te bivši novo pogreša, ne pomenijo, da želi s teboj obnoviti zveze. Resnica je, da je tvoj bivši zmeden glede svojih čustev – četudi sta zaključila ljubezensko zgodbo, so čustva med vama še živa in jih tudi on ne more kar čez noč ugasniti; bori se z njimi, zato tudi počne določene stvari, ki pa ne signalizirajo nujno, da želi obnoviti razmerje! Moški, ki pogreša bivšo, se namreč vede popolnoma drugače!

Kako veš, da te bivši noro pogreša?

NJEGOVA ČUSTVA

Sovraštvo je protipomenka za ljubezen. In če sta se s tvojim bivšim razšla sporazumno, on pa goji negativna čustva po razhodu, je to znak, da je čustveno prizadet. Verjetno je imel pričakovanja, ki jih nisi izpolnila. Čustveno je razdražen zaradi tebe, ker ne more ukazovati svojim čustvom, ki jih goji do tebe.

Razmisli o tem, zakaj bi tvoj bivši izgubljal čas za širjenje sovraštva in jeze do tebe? Ker mu je pač mar, želi se rešiti čustev, ki jih ima do tebe in je zmeden, ker ne ve, kateri korak je najboljši.

Kaj lahko narediš? Četudi si želiš spremembe čez noč v vajino korist, pusti ga na miru, daj mu čas in prostor. Prekini stike z njim in počakaj, da se negativni čustva umirijo. Ne obstaja niti ena beseda, ki bo njegovo jezo spremenila v pozitivna čustva, zato je čas toliko pomemben. Čas je edina stvar, ki bo njegovo jezo spremenila v ljubezen – če do tega zares pride, bo ugotovil, da te še zmeraj ljubi.

NJEGOVO TEKMOVANJE

Tekmovanje je zagotovo nezrel način izkazovanja ljubezni, vendar bivši želi pokazati, da mu je po razhodu “veliko boljše brez tebe”. Dejstvo je, da to počne zato, ker si nenehno v njegovi glavi in išče načine, kako v tebi vzbuditi ljubosumje.

Kaj lahko narediš? Medtem ko on igra svojo igro, ti poskusi zares izboljšati svoje življenje. Počni stvari, ki bodo naredile spremembo v tvojem razmišljanju. Če je zares tekmovalen, bo verjetno izvedel, da izboljšuješ svoje življenje in se bo vprašal, koliko je smiselna odločitev glede vajinega razhoda.

NJEGOV ODNOS

Če si se odločila, da boš imela z njim kontakt, četudi sta se razšla, lahko skozi njegova besedila ali govor odkriješ, kaj čuti. Če igra toplo-hladno igro, je verjetnost, da te pogreša, velika, vendar pozorna bodi na njegovo igro, ker je ta lahko tudi čustveno izkoriščevalska. Če ti piše le zato, ker ima kakšno korist od tebe, boš na žalost morala pozabiti nanj. Če te zares pogreša, se bo težko uprl in ti bo pisal brez posebnega razloga, le zato, ker želi vedeti, kako si.

Kaj lahko narediš? Bodi mirna in ne jemlji si srcu njegovih dejanj. Če se boš vedla nestabilno, mu boš pokazala, da tudi ti njega pogrešaš. Ne zastavljaj mu vprašanj, kot so “zakaj se ne oglasiš na moja sporočila”, “zakaj mi ne pišeš”. Če je on hladen, bodi potem tudi ti hladna. Ne nagrajuj njegovega hladnega odnosa s tem, da mu daješ pozornost.

Če igra toplo-hladno igro, je verjetnost, da te pogreša, velika.

Če tvoj bivši počne stvari, ki si jih prebrala zgoraj, je verjetnost, da te pogreša, velika, vendar ne smeš njegovih signalov vedno jemati z gotovostjo. Ti ga najbolje poznaš – če je nagnjen k manipulaciji, je verjetnost, da igra igro, s katero te želi čustveno izkoristiti, veliko večja in točno ve, kaj mora početi, da boš mislila, da te pogreša.