Aston Martin nas je spet podražil z avtomobilom 'zgoraj brez'. Tukaj je Aston Martin DB11 Volante.

Aston Martin DB11 Volante združuje čudovite linije kupejevske različice s platneno streho, ki se odpre v kratkih 14 sekundah. Ta je lahko v bordo rdeči, črni, sivi ali srebrno sivi barvi. Streha je z notranje strani obložena z alkantaro, kar pričara razkošje tudi takrat, ko je zaprta. Pri spuščeni strehi DB11 Volante preseneti še z eno novostjo. Viden zadnji zgornji del sedeža je odet v isti material, s katerim je prekrita osrednja konzola. Tak smisel za podrobnosti je tisto, zaradi česar je Aston Martin tako želen avtomobil. Kupci lahko izbirajo med zaključki v barvah eksotičnih imen, kot so na primer Piano Black, Light Ash Open, Dyed Tamo Ask Open Pore, Satin Chopped Carbon in Satin 2X2 Twill Carbon.

Volantejeva kabina je narejena iz najkakovostnejših materialov in je polna luksuznih dobrot. Usnjeni sedeži imajo ogrevanje že v osnovnem paketu opreme, za ventilacijo teh pa je treba doplačati. Osempalčni zaslon za navigacijo in zabavne vsebine je občutljiv na dotik in je nameščen v sredinsko konzolo. V kolikor kupci želijo, si lahko zvočni sistem nadgradijo v tistega, pod katerega so se podpisali pri Bang & Olufsen in ima 13 zvočnikov. Prvič, odkar so bili predstavljeni modeli Aston Martin Volante, boste na zadnjih sedežih zasledili mesta za otroški sedež ISOFIX in zdaj se bodo lahko tudi malčki vozili v stilu. Prtljažni prostor je povečan za 20 %, kar pomeni, da je DB11 Volante še bolj praktičen in vsakodnevno uporaben.

PREBERITE ŠE: DRUŽINA ASTON MARTIN ZAGATO SE VEČA

Ob predstavitvi je DB11 na voljo le z 8-valjnim biturbo motorjem Mercedes-AMG. Ta ima 4 litre prostornine, 503 konjske moči in 675 Nm navora. Osemstopenjski avtomatski menjalnik spelje pogon na zadnja kolesa, serijska zapora diferenciala pa poskrbi za še večji užitek v vožnji. DB11 Volante potrebuje od 0 do 100 km/h zgolj 4,1 sekunde in doseže končno hitrost 300 km/h. V primerjavi s kupejem, je DB11 Volante le za desetinko sekunde počasnejši, a doseže enako končno hitrost. Pozneje se bo ponudbi pridružil še 12-valjni motor. Aston Martin DB11 Volante bo na voljo od 170.000 evrov dalje.

Galerija slik: Aston Martin BD11 Volante

Več informacij:
citymagazine.si