Praznovanje 100-letnice je BMW zaokrožil s predstavitvijo drznega koncepta električnega motocikla BMW Motorrad Vision Next 100, ki je tako pameten, da med vožnjo ne boste potrebovali čelade! Prav tako se ne prekucne. Motocikel je še zadnji košček v mozaiku serije konceptov in študij Vision Next 100, ki je BMW-jevo razmišljanje o razvoju mobilnosti v prihodnosti.

Letos je BMW stoletnico znamke počastil z drznimi študijami in koncepti – MINI, Rolls-Royce in BMW Vision Next 100 , proslavljanje pa zaključuje eksotična dvokolesna vizija, motocikel BMW Motorrad Vision Next 100. Ta še bolj povezuje voznika in motocikel, in to kar prek pametnega vizirja oz. očal, kamor se projicirajo vsi ključni podatki. Zato boste armaturno ploščo na krmilu iskali zaman.

BMW Motorrad Vision Next 100 je motocikel, ki ne pade.

BMW Motorrad Vision Next 100 je motocikel, ki ne pade.

Njegovi asistenčni sistemi bodo ne le samodejno reagirali in s tem varovali voznika, pač pa tudi predvideli kritične situacije, zato je nošenje čelade pri vožnji z BMW Motorrad Vision Next 100 odveč. Ne le čelada, tudi preostala motoristična zaščitna oprema, brez katere danes ne gre, če kaj cenimo svoje življenje. Motocikel ima vgrajen mehanizem, ki motor samodejno drži pokonci, in to tako v fazi mirovanja kot med vožnjo.

PREBERITE ŠE: BMW 2002 Hommage – obujena legenda iz leta 1973


Čeprav gre za izjemno futurističen dizajn, pa se je BMW Motorrad Vision Next 100 Motorcycle v resnici pri oblikovanju zgledoval po BMW-jevem prvem motociklu BMW R32 iz daljnega leta 1923, a v nasprotju s tem med vožnjo ne ustvarja izpustov.

Ogled galerije – BMW Motorrad Vision Next 100 Motorcycle