Na trg bo prišlo težko pričakovano električno motorno kolo proizvajalca Harley-Davidson z imenom LiveWire. Ikonski v-twin motor bo v tem primeru nadomestil električni motor, ni pa to edini model, ki ga Harley načrtuje za v prihodnje. Namreč pokazali so dva radikalna koncepta, ki nakazujeta zelo električno prihodnost.

Medtem ko je Harley-Davidson LiveWire postal resničnost, so ostali modeli še v konceptni in razvijalni fazi. Dve povsem sveži ideji so na sejmu CES 2019 predstavili v konceptni obliki in če sklepamo po videnem, ima Harley pred seboj pestro električno prihodnost. Koncepta sta se oblikovno oddaljila od že poznane palete ‘zajetnih’ motornih koles in predstavljata svež veter z minimalističnim oblikovanjem.

Harley-Davidson Concept

Harley-Davidson Concept

Prvi koncept se predstavlja kot električno motorno kolo, namenjeno zabavi na terenu. Konceptu so nadeli prednje in zadnje vzmetenje, bolj robustne gume, hidravlične diskaste zavore in precejšnjo oddaljenost od tal. Dizajn je fantastičen in jemlje svoj navdih pri klasičnih motornih kolesih za brezpotja, z dodatkom modernega pridiha.

Harley-Davidson Concept

Harley-Davidson Concept

Drugi koncept predstavlja mestni skuter, z ravnim sedežem in rolkami namesto stopalk za noge. Dobra ideja, a malo verjetna za serijsko proizvodnjo. Za nobenega od konceptnih modelov ni znano ali bosta kdaj ugledala luč sveta. V njih je Harley-Davidson združil bogato tradicijo in predstavil svoj pogled v prihodnost. Zdaj lahko le držimo pesti, da bomo kakšno podobno motorno kolo nekoč le videli na cestah.

Harley-Davidson Concept

Harley-Davidson Concept