Če ste že naveličani vsakodnevnega kolesarjenja na poti v službo, ki od vas zahteva veliko energije, je rešitev končno tu – na pomoč prihaja prenosni motor CLIP, ki navadno kolo v hipu spremeni v električno.

Zagonsko podjetje iz Brooklyna se je domislilo nove naprave, ki navadno kolo v trenutku spremeni v električno. Edistveni električni motor CLIP deluje z močjo 450 vatov in ga poganja litij-ionska baterija (4Ah / 36 V), ki prav tako služi kot kolesarska luč.

CLIP se bo izkazal kot odlična pomoč za mestne kolesarje.

CLIP je bil oblikovan v želji, da kolesarjem olajša vsakodnevno potovanje. Posebej prav bo prišel tistim, ki se med potjo spopadajo z neravnim terenom.

CLIP je pred vožnjo potrebno pritrditi na sprednje vilice. Tehta le 1,7 kg in ga po zaslugi njegove oblike lahko brez težav shranite v nahrbtnik. Uporabnikom je na voljo tudi aplikacija, ki jim priskrbi podatek o tem, za koliko so zmanjšali svoj ogljični odtis. Z mobilnim telefonom se lahko na napravo povežete prek Bluetootha.

Projekt je na Kickstarterju že presegel postavljen cilj 10 tisoč dolarjev in je trenutno v fazi raziskav in razvoja. Ustvarjalci si želijo v naslednjih petih letih vzpostaviti mrežo prodajnih avtomatov, ki bodo mestnim kolesarjev omogočali neprestano uporabo električnega motorja.