Spalnica je verjetno najbolj intimen prostor v celi hiši. Zato se tam skriva tudi veliko naših zakladov in stvari, ki jih radi varno spravimo. Velikokrat pa se zdi, da postane soba premajhna, objektov, ki si zaslužijo biti na posebnem mestu, pa je vse več. Če se tudi vi srečujete s podobnim problem, vam bodo nasveti, kako v spalnici stilsko ustvariti prostor za shranjevanje, gotovo podali idejo, kako težavo rešiti.

Omislite si nočno omarico

Nočna omarica ustvari veliko shranjevalnega prostora

Nočna omarica ustvari veliko shranjevalnega prostora

Med nasveti, kako v spalnici stilsko ustvariti prostor za shranjevanje, je gotovo najbolj logičen in učinkovit ta, da si umislite nočno omarico. Potrebujete ponoči na dosegu roke kozarec vode? Je vaša navada, da pred spanjem berete knjig? Jemljete ob jutrih zdravila? Nočna omarica je kot nalašč, da so vam takšne nujne potrebščine vedno pri roki.

Izrabite prostor na stenah

Izrabite prostor na stenah

Izrabite prostor na stenah

Prostor na steni je velikokrat spregledan. V resnici pa se ga da zelo dobro izrabiti. Obesite nekaj šik obešalnikov in stena se lahko spremeni v razstavo vašega nakita in torbic. To bo poleg optimizacije prostora dodalo tudi nekaj življenja in barv v sobo.

Razmišljajte butično

PREBERITE ŠE: 5 osnovnih stvari, ki jih mora vsak nov par doživeti v prvem letu odnosa

Ne nabirajte krame

Ne nabirajte krame

O svoji omari razmišljaj kot o butiku. Ne dopusti, da se ti nabira krama in kosi, ki jih ne oblečeš praktično nikoli. Kot v butiku, tudi ti izbiraj le najbolj izbrane kose. Naj jih bo manj, a zato naj bodo tisti res kvalitetni in trajnostni.

Uporabite torbice za dekor

Torbice lahko uporabite kot dekor

Torbice lahko uporabite kot dekor

Torbice so najbolj uporaben kos modnega dodatka. Zato si v sobi zaslužijo vidno mesto. Če ste mnenja, da kakšna torbica ni dovolj lepa, da bi si zaslužila biti ves čas v vašem vidnem polju, morate razmisliti, če je ne bi raje vrgli stran.

Izkoristite vzidane kotičke

Če vaša spalnica ni popolnoma pravokotne oblike, temveč se za vrati ali pa nad oknom skriva kakšna niša, jo izkoristite. Odlična ideja je, da vanjo vgradite knjižne police.

Naredite škatlico za nakit

Nakit nemalokrat pobere ogromno prostora. Še posebej neprijetno je, ko se začne med sabo zapletati in tako se velikokrat zgodi, da celih kep verižic ne moremo več uporabiti. Naredite škatlico za nakit, v kateri bodo kaveljčki, na katere boste lahko obesili verižice in nataknili prstane.

Uporabite stare zaboje

Vintage zaboj bo ubil dve muhi na en mah

Vintage zaboj bo ubil dve muhi na en mah

Namesto nočne poličke lahko uporabite tudi star zaboj za shranjevanje stvari. Notri lahko spravite revije, ki ste jih že prebrali ali pa dodatne odeje za mrzle dni. Površina vam bo služila kot nočna polička.

Posezite po dekorativni lestvi

Če vam v omari zmanjkuje prostora, si omislite dekorativno lestev – to lahko kupite ali pa jo sami okrasite. Nanjo lahko obesite jopice ali rjuhe, ki v vaši omari ne najdejo več prostora.