Lexus UX je drzna vizija prihodnosti kompaktnih terencev, ki jo je prestižna znamka Toyota predstavila na pariškem avtosalonu.

Lexus UX koncept je urbani SUV in morebitni tretji adut v segmentu športnih terencev, kjer se Lexus že predstavlja z modeloma RX in NX. Gre za pomanjšano različico slednjega, seveda pa se oblikovno precej razlikuje, saj je bolj kupejevsko zasnovan. Se še spomnite koncepta NX? Slednjega so za serijsko proizvodnjo sicer omilili, a precej manj, kot je bilo pričakovati. Lahko enako pričakujemo od koncepta UX?

Oba sta bila spočeta v oblikovalskem centru na jugu Francije pod vodstvom Simona Humphriesa. UX krasi močan karakter in koncept inside-out, ki predstavlja sinergijo notranjosti in zunanjosti ter je v znamenju črke X. Vzvratna ogledala so opremljena z elektronskimi ogledali, ki jim sliko priskrbujejo na vratih nameščene kamere.

PREBERITE ŠE: Lexus LC 500 – drzni kupe, ki konkurenci kaže zobe

Koncept Lexus UX

Koncept Lexus UX

Fluidnost vozila so pri Lexusu poudarili skozi barvni odtenek Immersive Amethyst, ki še dodatno poudarja njegove mišičaste linije. Svoje doda drzna maska in posebna zasnova gum, izdelanih z laserjem, ki se zlijejo s platišči. Koncept inside-out se izraža tudi skozi stebriček A, ki še dodatno briše mejo med notranjostjo in zunanjostjo. Če se sprednji del potniške kabine osredotoča na vozno izkušnjo, se zadnji na udobje (sedeži so kinetični), kar se izraža tudi skozi barvno shemo (spredaj je kabina temna, zadnja pa svetla). Armaturna plošča je skrajno futuristična in tridimenzionalno zasnovana.

Ogled galerije – koncept Lexus UX