Ko med seboj povežete robusten štirikolesni pogon in močan motor, ste že na dobri poti, da naredite učinkovitega terenca. A pri tem zagotovo nimate v mislih kakšnega superšportnika mar ne? Lamborghini Huracan Sterrato Concept je dokaz, da je tudi to mogoče.

Unikaten koncept Lamborghini Huracan Sterrato Concept ima vse tisto, kar bi pričakovali od športnega terenskega avtomobila – izpostavljene obrobe blatnikov, dodatne luči in dvignjeno podvozje so elementi, ki jih običajno na avtomobilu Lamborghini ne najdemo, nas pa prepričajo o njegovih off-road sposobnostih.

Osnova za koncept je Huracan Evo, vključno z njegovim 5,2-litrskim V 10-valjnikom s 640 konjskimi močmi, ki predstavlja moč in srce avtomobila. Njegove možgane predstavlja sistem Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata (LDVI), ki nadzira štirikolesni pogon, štirikolesno krmiljenje, nadzor vektorjev navora, s pomočjo prediktivne logike pa skuša predvidevati naslednjo potezo voznika. LDVI sistem je seveda prilagojen terenskemu načinu vožnje, s poudarkom pogona na zadnjem kolesnem paru, izboljšanim oprijemom in prilagojenem pospeševanju.

Lamborghini Huracan Sterrato Concept

Podvozje off-road Lamborghinija je dvignjeno za skoraj 5 centimetrov, agresivna drža pa je posledica razširitve prednjih in zadnjih kolotekov za 30 mm. Pod njih so namestili 20-palčna platišča, obuta v robustne terenske pnevmatike. Spodnja stran avtomobila je dodatno zaščitena z aluminijastimi ploščami, z aluminijem pa so ojačani tudi stranski pragovi.

Za še bolj off-road videz so na streho in v prednji odbijač namestili dodatne luči LED. Notranjost ima zaščitno kletko iz titana, štiritočkovna varnostna pasova, aluminijaste talne obloge in nove karbonske športne sedeže.

V tem trenutku ostaja Lamborghini Huracan Sterrato Concept zgolj unikaten koncept, za katerega ni mišljena večja proizvodnja.

Galerija: Lamborghini Huracan Sterrato Concept