Koga smo danes vzeli pod drobnogled? Neobičajne, osupljive in vroče manekenke. Prave lepotice, ki s svojimi uspešnimi zgodbami dokazujejo, da stereotipi niso pomembni. Kar zares šteje, je naš odnos do nas samih!

Lepotice, ki jih je svet sprejel takšne, kot so:

Chloe Marshall

Ko je Chloe osvojila naslov “Miss Surrey 2008” in prišla v finale za “Miss England” v kategoriji plus-size modelov, se ji je svet obrnil na glavo. S tem je pritegnila pozornost medijev in postala resnično priljubljena. To ji je tudi pomagalo do poklicne kariere v svetu manekenstva. Moto Chloe Marshall je sledeč: “Da si lepa, ti ni treba biti visoka in suha.” Pa še res je!
instagram.com/chloemarshall01

Stefania Ferrario

Stefania je trenutno obraz spodnjega perila Dite Von Teese. Sama nasprotuje uporabi termina “plus-size model” in pravi, da je narobe, da ga pripisujejo dekletom z oblinami. Svoj protest je izrazila tudi na Instagramu, kjer je ustvarila hashtag #DropTheSize in še naprej vztraja, da je pravi model, brez raznih “če, ampak, kljub …”.
instagram.com/stefania_model

Felicity Hayward

Felicity je postala model popolnoma po naključju. Punca je plesala na plesišču v klubu, ko jo je opazil poklicni modni fotograf in dekle z oblinami povabil, naj se pridruži na snemanju.
instagram.com/felicityhaywardcurvemodel

Jada Sezer

Jada sodeluje z večimi blagovnimi znamkami in oglašuje kopalke ter obleke za ženske z oblinami. Je živ dokaz, da je še kako pomembno, da se v svoji koži počutimo samozavestne in zadovoljne s svojim telesom.
instagram.com/jadasezer

PREBERITE ŠE: Kopalke Swimsuits #Swimsexy: seksi kopalke za vse!

Kortnie Coles

Kortnie je postala slavna po tem, ko je sodelovala v resničnostnem šovu America’s Next Top Model. To ji je omogočilo sodelovanje s svetovno znano modno agencijo Wilhelmina Models.
instagram.com/kortniecoles

Liris Crosse

Liris Crosse, znani model in igralko, velikokrat imenujejo “Naomi Campbell plus-size mode”. Ko je Liris začenjala svojo kariero, so ji modni agenti svetovali, naj izgubi nekaj kilogramov. Kljub temu je Liris v svetu mode uspelo, hkrati pa svojega telesa ni drastično spreminjala. Danes pozira za več vplivnih modnih revij, se pojavlja v glasbenih videospotih in navdihuje ženske po svetu.
instagram.com/lirisc

Shareefa J

Shareefa se počuti seksi v vsem, kar obleče. Meni, da je nepravično, da se lepota pojmuje le s suhimi dekleti, medtem ko se dekleta z oblinami obravnavajo diskriminatorno. Sama pravi, da je odličen primer, ki lahko dekletom prepreči, da razvijejo različne komplekse ali pa da spreminjajo svoje telo zavoljo lepotnih standardov.
instagram.com/shareefa_j

Katya Zharkova

Katya je ruski top model, ki živi po načelu: “Tvoja sreča nima nič s tvojo težo. Živi tukaj in zdaj in stvari ne prelagaj na jutri!”
instagram.com/katyazharkova

Marquita Pring

Marquita je kariero začela kot plus-size model za modne kataloge. Leta 2011 se je pojavila na naslovnici revije Vogue, prav tako pa je postala obraz znamke Levi’s. Marquita je s svojim telesom zadovoljna, poudarja pa pomembnost fizičnega zdravja.
instagram.com/marquitapring