Leta 1961 se je na cesto vrnila radikalno prenovljena ponudba avtomobilske znamke Lincoln, ki je pod okriljem ameriškega Forda. Celotna 'flota' avtomobilov Lincoln je bila zreducirana na zgolj en model v obliki štirivratne limuzine in kabrioleta.

V tistem času je bilo bistvo znamke Lincoln v njeni kakovosti, saj je bil prav vsak avtomobil, ki je zapustil tovarno, podvržen temeljitemu pregledu, preden so ga v roke dobili kupci. To je naredilo četrto generacijo modela Lincoln Continental izredno uspešno, zato je ta postala ponos in simbol ameriškega luksuza.

Continental modeli so bili prvič predstavljeni leta 1939, 80 let kasneje pa so pri Lincolnu pripravili posebno edicijo, ki je osnovana na uspešnici iz leta 1961.

Lincoln Continental 80th Anniversary Edition preseneti z zadnjimi vrati, ki se odpirajo v nasprotno smer kot prednja vrata in so prav tako ostanek tradicije. Notranjost je močno nadgrajena s kakovostnimi materiali in s sodobno tehnologijo. Zaradi vrat se je medosna razdalja povečala za več kot 15 centimetrov, s tem pa so potniki na zadnjih sedežih pridobili dodaten prostor za noge.

Lincolnu zagotavlja moč 3,0-litrski V 6-valjni motor z dvojno turbino, ki ima 400 konjskih moči in 542 njutonmetrov navora. Lincoln Continental 80th Anniversary Edition bo na voljo zgodaj v letu 2019, naročiti pa ga je možno le pri Lincoln Black Label zastopnikih – na voljo bo le 80 primerkov. In ker gre za tipični ameriški avtomobil, jih v Evropi po vsej verjetnosti ne bomo videli kaj dosti.

Galerija slik – Lincoln Continental 80th Anniversary Edition