Življenje je sestavljeno iz navad. In dejstvo je, da si vsi želimo sprememb. Kolikokrat ste si obljubili, da boste z jutrišnjim dnem obrnili nov list v svojem življenju, a ponovno niste naredili nič, razen jamrali, da je vse narobe? Naj ‘jutri’ končno postane vaša nova resničnost.

Če svojih navad ne spremenimo, se tudi v našem življenju ne bo spremenilo čisto nič. Kljub temu da si vedno govorite ‘jutri’, jutri nikoli ne pride. Zato je bolje, da nehate uporabljati to besedo, ampak spremenite svoje navade. Zdaj lahko začnete živeti življenje, o katerem sanjate.

1. Prenehajte misliti, da vse zmorete sami.

Verjetno se zavedate, da ne zmorete vsega sami, a se prepričujete, da imate supermoči. Vsi imamo svoje slabosti in zato potrebujemo druge, da bi dosegli svoj popoln potencial. Odkar obstaja svet, je človeku namenjeno, da ima ob sebi druge osebe. In to načelo se ni spremenilo.

2. Prenehajte govoriti, da ste utrujeni.

Prenehajte govoriti, da ste utrujeni.

Kolikokrat ste že jamrali, da ste utrujeni. Nekaterim osebam je to popolnoma normalen odgovor na vprašanje “kako si”. Dejstvo je, da druge ljudi ne zanima, ali ste utrujeni. Z negativnimi mislimi vplivate tudi na druge ljudi.

3. Prenehajte se ukvarjati z nepomembnimi številkami.

Živimo v času, ko so zelo pomembne številke, ki v resnici ne pomenijo veliko. Jasno je, da bi morali skrbeti, da boste imeli v poslu visoko številko, ki vam bo omogočila živeti dostojno življenje, a na drugih področjih življenja bi se morali ukvarjati s tem, da dosežete mir, srečo in izpolnjenost.

4. Omejite število informacij, ki prihajajo do vas.

Omejite število informacij, ki prihajajo do vas.

Ne glede na vaša politična prepričanja, je dobro, da se zavedate, da vas lahko informacije o dogajanju v svetu zastrupijo. Negativne informacije, ki jih slišite na poročilih, imajo tudi negativne vplive na vaše psihološko zdravje. Na informacije, na katere nimate vpliva, morate enostavno pozabiti. Če ne spremljate dogajanja v svetu, še ne pomeni, da niste razgledani. Ne iskati informacij, ampak jih pustite, da same pridejo do vas.

5. Ne dovolite, da vas obremenjujejo obvestila na telefonu.

Ljudje precenjujemo svojo sposobnost večopravilnosti. Ponavadi tožimo, kako nekoncentrirani smo, a se ne zavedamo, kakšne vplive imajo sodobne tehnologije na naše življenje. Ugasnite zvok na vašem telefonu in se ne obremenjujte z obvestili. Vsako uro sicer lahko preverite, kaj je novega, vendar telefon ne sme gospodariti nad vašim življenjem.

6. Prenehajte čakati na ‘veliko priložnost’.

Prenehajte čakati na ‘veliko priložnost’.

‘Velika priložnost’ seveda obstaja, vendar čakati nanjo je nesmiselno. Skušajte razumeti, da je velika priložnost zgolj mali korak na stezi, po kateri hodite, da dosežete svoje cilje. Povezujte pozitivne trenutke, ki bodo prerasli v vizijo uspeha, ki ga imate v svoji glavi.

7. Prenehajte zanemarjati svoje duševno zdravje.

Ni pomembno, v kaj verujete, duhovnost je zelo pomembna. Če želite doseči svoje cilje, morate doseči ravnotežje na čustveni, fizični, mentalni in duhovni ravni. Ljudje mislijo, da duhovnost ni pomembna, v resnici pa bi morali malo bolj pogosto pogledati ‘navzgor’ in se vrniti k ‘svojim koreninam’.

8. Prenehajte iskati razloge, zakaj vam ne bo uspelo.

Prenehajte iskati razloge, zakaj vam ne bo uspelo.

Nehajte naštevati razloge, zakaj vaša ideja ne bo uspešna. Iščite razloge, zakaj bo uspešna. Ko zaključite z iskanjem pozitivnih razlogov, enostavno realizirajte svojo idejo.

9. Prenehajte se strinjati z mnenji drugih.

Čas je, da prenehate kimati z glavo le zato, ker je svoje mnenje izrekel vaš prijatelj, družinski član, politik ali kakšna druga oseba. Poslušajte svoj notranji glas. Bodite pozorni na svojo intuicijo. To je dar, ki ste ga dobili z razlogom.

10. Prenehajte čakati na pravi trenutek, da svojim najbližjim rečete, da jih imate radi.

Če na svoji koži na srečo še niste izkusili smrti bližnje osebe, si potem težko predstavljate, kako močno boste obžalovati, ker jim niste bolj pogosto rekli, da jih imate radi in jim niste pokazali, koliko vam pomenijo.