Ste kdaj želeli podvomiti o vsem, kar se kadarkoli naučili pri matematiki? Zahvaljujoč spletni strani Brain Dare lahko! Pred kratkim so pri Brain Dare na Facebook strani objavili matematično uganko, ki je internet glede na odgovore razdelila na dve kategoriji.

Tukaj je matematična uganka. Kakšen je tvoj odgovor?

Matematična uganka

Matematična uganka

Si izračunal/-a 40 ali 96? Čeprav pri Brain Dare pravijo, da je pravi odgovor 96, nekateri trdijo, da sta pravi kar obe rešitvi. Pri Brain Dare so do rešitve prišli z množenjem. Kako? Na začetku prvo število pomnožite z drugim številom. Na primer 1 x 4 = 4. Nato k temu rezultatu prištejete še prvo število in dobite rezultata, ki je na drugi strani enačaja. V tem primeru je to tako rezultat 5.

PREBERITE ŠE: Uganka: ali ste pametnejši od osemletnika?

Nekateri ljudje pa so tako prišli do drugačne rešitve, in sicer do rezultat 40. Namesto da bi množili, so enostavno k prvemu rezultatu prišteli prvo število v naslednji vrstici ter k temu še naslednje število.
Ljudje so se pod objavo o pravem rezultatu seveda prerekali, predvsem pa so želeli, da pri Brain Dare upoštevajo, da sta možna dva rezultata. Matematična uganka je očitno zares priljubljena – na njo je reagiralo več kot 2300 ljudi, prav tako jo je več kot dva tisoč ljudi delilo, svoj komentar pa tako zapisalo skoraj osem tisoč ljudi.