Kaj je bolj pomembno, videz ali pamet osebe? Mnogi trdijo, da videz brez pameti ne gre, a obstajajo tudi ljudje, ki menijo, da je inteligenca edina pomembna lastnost, ki jo mora imeti ljubljena oseba.

Ko je beseda sapioseksualnost prvič prišla v naše besedišče, se je marsikomu zdelo, da je nekaj narobe. Danes pa se veliko razpravlja o tem pojmu, saj je postalo jasno, da je vedno več ljudi, ki se opredeljujejo kot sapioseksualci, češ da imajo pri njih možgani osebe, ki jih privlači, prednost pred zunanjim videzom.

Če je tudi za vas pamet bolj pomembna kot videz, preverite, ali morda tudi vi sodite med sapioseksualce.

1. Zelo hitro se umikate od ljudi, ki imajo dober videz, vendar niso intelektualno močni oz. z njimi ne morete imeti inteligentnega pogovora. Ne zanima vas videz osebe, če ta ni tudi mentalno močna.

2. Druženja za eno noč niso za vas. Raje imate globoke pogovore z nekom, kot da bi se prepustili strasti za eno noč. Fizično zadovoljstvo je za vas ena stvar, hrepenite pa po duševni stimulaciji.

3. Ko se z osebo ujameta v pogovoru, se popolnoma prepustite, čeprav to dobro prekrivate. Inteligenten pogovor vas zelo očara.

4. Na seznamu lastnosti, ki jih mora imeti nasprotni spol, so za vas na prvem mestu možgani. To ne pomeni, da preostale stvari nimajo pomena, a prednost imajo možgani.

5. Bolj kot spoznavate osebo, bolj vas privlači tudi v fizičnem smislu, zato ker jo začnete imeti radi.

6. Oseba, ki vas nauči novih stvari, vas popolnoma obnori.