Sonce bo kmalu začelo pripekati in sončna očala bodo končno doživela trenutek, na katerega so čakala že celo zimo. A če so se počutila zanemarjena in so iz maščevanja pobegnila neznano kam, nič zato – predstavljamo vam najboljša sončna očala poletja 2016, med katerimi boste gotovo našli kakšna po vašem okusu.

Najboljša modna moška sončna očala 2016:

Okroglo

Če ste ljubitelji Ozzyja Osbourna, ne spreglejte letošnjega izbora okroglih očal. Pepe Jeans navdušuje s svojimi Round Frame Glasses, za njimi pa s pridihom sodobnega nič kaj ne zaostajajo Round Frame Acetate by Thom Brown. Če nobena niso po vašem okusu, vas mogoče navdušijo Round Glasses by Dolce & Gabanna.

Retro

Izbira retro očal je letos neverjetno široka. Kot vsako leto tudi letos Ray Ban upravičuje svoje ime z dvema odličnima retro dizajnoma – Clubround sunglasses in Clubmaster classic. Za malo bolj drzno, a tudi cenovno ugodnejšo možnost sta na izbiro modela Yellow Chunky Clubmaster by River Island in Black Retro Nose Bar Mirror Round Sunglasses by River Island. Za klasična retro očala iz petdesetih let pa so poskrbeli oblikovalci Next z modelom Black Glasses. Svojo kupico je pristavil tudi Persol s sončnimi očali, ki so za vožnjo nepremagljiva – Persol 649. John Lewis pa z modelom Plain Clubmaster ponuja še odlično izbiro za tiste, ki ne želijo za sončna očala zapraviti cele mesečne plače.

PREBERITE ŠE: Moški modni trendi za pomlad/poletje 2016

Aviator

Najboljša sončna očala letošnjega leta tudi letos vključujejo kar nekaj aviator modelov. Za tiste, ki prisegajo na kakovost, so na voljo Cliff Aviator Style Polarized Sunglasses by Tom Ford, za tiste, ki se držijo tradicije, pa klasična Ray Ban Aviator. Za cenejšo različico pokukajte v H&M za sončna očala Classic Aviatos Style, za resnično izdelana očala pa vam priporočamo sončna očala Fine Metal Aviators by Prada.

Klasična

Oakley je tako v kakovosti kot v estetiki v vrhu svoje industrije. In to je dokazal tudi letos z drznimi sončnimi očali Stringer Polarized. Če ste v naglici ali pa se vam ne ljubi celega tedna zapraviti za iskanje sončnih očal, vam priporočamo nakup Wayfarers by Boss Orange – nosite jih lahko h kakršnemukoli “outfitu”, prav tako pa pristajajo praktično vsem oblikam obrazov. Za tiste, ki očala menjate vsako sezono in zato iščete finančno dostopnejše različice, pa je na voljo odličen model sončnih očal Black and Yellow 50’s Classic Sunglasses by Top Man. Če je vaš obraz okrogle oblike, pomerite Petrol Coloured Sunglasses by Boss Orange. Če pa želite doseči oster, klasičen videz, so sončna očala Wassup by Maui Jim vaš novi najboljši prijatelj.