Denar še ne more kupiti sreče, je pa precej učinkovito sredstvo na poti do srečnega življenja. A za zdravo, polno življenje je pomembno, da v našem vsakdanjiku vlada ravnotežje. In slednjega tudi nepredstavljivo velike vsote denarja pač porušijo. Najdražji predmeti na svetu pravzaprav niso najkakovostnejši izmed vseh izdelkov na trgu, temveč na tekmovanju najdražjih predmetov na svetu zmagujejo preprosto zato, ker so izdelani iz smešno dragih materialov, ki pa sami po sebi izdelkom ne dajo nobene dodatne uporabne vrednosti. Preberite, za kaj vse bogataši zapravljajo svoj denar.

Bikini kopalke (okoli 30 milijonov evrov)

Okoli 30 milijonov evrov stanejo najdražje bikini kopalke. Oblikovala jih je Susan Rosen in so pravzaprav bolj umetniški kos kot oblačilo. Sestavljene so iz 150-karatnih diamantov in 30-karatnih smaragdov. Leta 2010 jih je kupil Tiger Woods, neznano pa je, komu. Upamo, da jih je gospodična znala dobro nositi.

Kopalke iz diamantov

Kopalke iz diamantov

Avtomobil (okoli 4,8 milijona evrov)

Najdražji predmeti na svetu v svoj seznam seveda vključujejo tudi najdražji avto. A zaradi široke izbire na trgu – od luksuznih avtomobilov, prekritih z zlatom, do vintage vozil, ki so jih vozile znane osebnosti – pravzaprav sploh ni lahko določiti, kateri avto je najdražji. A ta seznam se ukvarja predvsem s sodobnimi predmeti. Mesto najdražjega avtomobila na svetu si je tako prislužil CCXR Trevita, prvi okolju prijazni luksuzni športni avtomobil. Poleg vrtoglavih pospeškov je razlog v njegovi visoki ceni tudi dejstvo, da je cel prekrit z diamanti.

Avtomobil, oblečen v diamante

Avtomobil, prekrit z diamanti

Šampanjec (okoli 1,8 milijona evrov)

Ena izmed definicij luksuznih dobrin bi lahko bila, da so luksuzne stvari popolnoma vsakdanji predmet, ki pa bi navadnega smrtnika stale toliko, kot zasluži v celem življenju. Za mnoge je šampanjec že sam po sebi luksuzna dobrina, četudi stane le dobrih 10 evrov, a šampanjec French Gout de Diamants vse druge tovrstne pijače zdaleč preseže. Mešanica Grand Cru Chardonneaya, Pinot Noirja in Pinot Meunieja se prodaja v steklenici z 18-karatnim zlatim logom, kateremu v sredini vlada 19-karani diamant.

Najdražji šampanjec na svetu

Najdražji šampanjec na svetu

Sesalec (okoli 19 tisoč evrov)

Pri nakupu novega sesalca je večini ljudi pomembno, da je sesalec lahek in zmogljiv ter da doseže tudi kotne površine. A bogatašem takšne lastnosti čistilnih pripomočkov niso dovolj. Tisti, ki zmorejo, si tako lahko privoščijo najdražji sesalec na svetu. Crystal Ergorapido omogoča čiščenje v luksuznem stilu – vgrajenih ima namreč več kot 3000 kristalov Swarovski!

Sesalec Crystal Ergorapido

Sesalec Crystal Ergorapido

Dežnik (okoli 50 tisoč evrov)

Čeprav so v zadnjih nekaj letih v vzponu dežne jakne, se bi jim mnogi brez pomisleka odrekli v zameno za najprestižnejši dežnik na svetu. Za črni dežnik, narejen iz krokodilje kože, boste morali odšteti toliko, kot stane precej dobro šolanje ameriškega študenta!

Dežnik iz krokodilje kože

Dežnik iz krokodilje kože

Nož (okoli 40 tisoč evrov)

Če se s kuhanjem ukvarjate poklicno, veste, da znajo biti noži precej dragi – in to ne brez razloga. Cene dobrih nožev se začnejo okoli 150 evrov in se nadaljujejo v višave. A kot vse stvari na tem svetu so tudi slednje omejene. Zgornja meja je pri približno 40.000 evrih, kolikor stane najbolj luksuzni, ročno izdelan nož. Seveda se poleg prvovrstnega jekla lahko pohvali tudi z lepim številom diamantov, vgrajenih v ročaj.

Bogataši kuhajo s tem nožem

Bogataši kuhajo s tem nožem

Zaponka za pas (okoli 25 tisoč evrov)

Švicarji so poleg svoje politične nevtralnosti in natančnih ur znani tudi po izjemno dobrih sposobnostih izdelave zaponk za pasove. Najdražja stane 25.000 evrov in je izdelana iz čistega zlata. Impresivna pa ni le zaradi materiala, temveč predvsem zaradi izjemne natančnosti mehanizma.

Najdražja sponka za pas

Najdražja sponka za pas

Rolka (okoli 8 tisoč evrov)

Louis Vuitton, pomembna modna hiša, znana predvsem po kovčkih in torbicah, se je preizkusila v veslanju na popolnoma tujih vodah. Svetu je predstavila najbolj luksuzno rolko, s katero cilja na popolnoma drugačne kupce kot drugi izdelovalci skejterske opreme. Rolka, ki pravzaprav ni nič posebnega,  je tako draga zgolj zaradi dejstva, da obstajajo le trije takšni izdelki. A samo zato, ker ima potisk LV, ta rolka uporabnika, roko na srce, še ne bo naredil dobrega skejterja.

LV rolka

Rolka LV

Monopoli (okoli 8 tisoč evrov)

Za resne igralce monopolija je ta zlato-usnjen set resničen zaklad. Usnjena igralna podlaga, prevlečena z zlatom in srebrom, kositrne figurice in usnjene igralne kocke so razlog, da najdražji monopoli na svetu stane skoraj 8.000 evrov. Pri takšni ceni nas malo čudi, da igralni denar ni pravi.

Najdražji monopoli

Najdražji monopoli

Zlate slušalke (okoli 15 tisoč evrov)

Komur dobri mikrozvočniki v kakovostnih slušalkah niso dovolj, si lahko privošči zlate slušalke. Za slednje je treba odšteti skoraj 15.000 evrov. Ročno izdelane in prevlečene s 50 g čistega zlata terjajo kar 5 tednov trdega dela.

Slušalke, prevlečene z zlatom

Slušalke, prevlečene z zlatom

Martini on the Rock (okoli 10 tisoč evrov)

Najdražji koktajl martini je mogoče naročiti v baru hotela Algonquin v New Yorku. Narejen je iz vodke Grey Goose in suhega vermuta. To pa še ni vse. Namesto olive v koktajlu namreč najdete diamantni zaročni prstan. Bar proda približno 2–3 takšne Martinije na leto. Kupcem želimo le, da njihova izvoljenka po takšni gesti privoli v poroko!

Namesto oliv boste v tem martiniju našli zaročni prstan

Namesto oliv boste v tem martiniju našli zaročni prstan

Nahrbtnik (1.650 evrov)

Podjetje Billionaire Boys Club je izdelalo smešno drag nahrbtnik. Otroci bogatih staršev se lahko zdaj v šolo prevažajo na Louis Vuittonovi rolki, šolske potrebščine pa nosijo (oni ali njihov sluga) v približno 1.650 evrov vrednem nahrbtniku. Kot Louis Vuittonova rolka je tudi število zlatih nahrbtnikov BBC hudo omejeno.

Na svetu so le 4-je takšni nahrbtniki

Na svetu so le 4 takšni nahrbtniki.

Pica (okoli 1.000 evrov)

Kdo ne obožuje pice? Kriterij, kje jo bomo jedli, ni njena cena, temveč hrustljavost skorjice in kakovost mocarele. A navadni smrtnik vseeno za pico ne bi odštel skoraj 1.000 evrov. Slednjo pečejo v New Yorku v Nino’s Restaurant. Na njej kraljuje jastog, obkrožen s kaviarjem.

Najdražja pica na svetu

Najdražja pica na svetu

Kavbojke (okoli 600 evrov)

Dior je oblikoval kavbojke, narejene iz 100-odstotnega bombaža, ki pa imajo videz aluminijaste folije. Čeprav so te približno 600 evrov vredne kavbojke zagotovo lep modni kos, pa zgolj zaradi vtisa niso vredne tega denarja.

PREBERITE ŠE: Najdražji hobiji, ki si jih lahko privoščijo le milijonarji

Dior kavbojke

Diorjeve kavbojke

Straniščna školjka (okoli 250 evrov)

Bogataši se tudi svoje primarne potrebe opravljajo v bleščečem slogu. Tako si nekateri privoščijo približno 250 evrov drago straniščno školjko, narejeno iz karbonskih vlaken. Slednje školjki da poseben vzorec, poleg tega pa je izdelek veliko lažji. Ne vemo, kako je to povezano z boljšo uporabnostjo izdelka, je pa vsekakor nekaj posebnega.

Straniščna školjka iz karbonskih vlaken

Straniščna školjka iz karbonskih vlaken

Sponke za papir (okoli 175 evrov)

Marsikateri bogataš uporablja smešno drage izdelke takrat, ko bi jih z lahkoto nadomestil z bolj preprostimi, cenejšimi stvarmi, brez pomembne razlike v uporabi ali učinku. Resnično bogati ljudje lahko na primer spenjajo papir z zlatimi sponkami, ki stanejo približno 175 evrov za paket.

Zlate sponke za papir

Zlate sponke za papir

Instantni rezanci (okoli 43 evrov)

Običajni instantni rezanci stanejo okoli 1–2 evra, a za tiste, ki se jim zdi, da je to prepoceni, trg seveda ponuja rešitev. Podjetje Harrods prodaja luksuzne instantne rezance za približno 43 evrov. Slednji niso po okusu nič posebnega, gre pa ves pribitek stroškovni ceni v dobrodelne namene, kar rezance gotovo postavi na prvo mesto smiselno zapravljenega denarja v primerjavi z drugimi predmeti s tega seznama.

Najdražji instant rezanci

Najdražji instantni rezanci