Za najlepše avtomobilske notranjosti 2017, ki jih je razglasila ameriška revija Wards Auto, so kandidirali avtomobili, ki so novi ali temeljito prenovljeni, pri čemer njihova cena ni igrala nobene vloge.

Katere so najlepše avtomobilske notranjosti 2017 po mnenju novinarjev in urednikov ene izmed revij za avtomobilizem z najdaljšo tradicijo Wards Auto, ki tradicionalno izbira najlepše potniške kabine?

Najdražji na seznamu je Bentley Bentayga.

Najdražji na seznamu je Bentley Bentayga.

Ne gre za absolutno najlepše notranjosti vozil, ampak najlepše potniške kabine avtomobilov, ki so novi ali pa so bili temeljito prenovljeni. V letošnje konkurenci se je znašlo 31 notranjosti, pri čemer je žirija ocenjevala kakovost materialov, varnost, udobje, ergonomijo, dizajn, razmerje med vrednostjo in ceno ipd. ter ob tem vnovič dodala, da se jim zdi “pomembno, da je dobra notranjost prisotna tako v cenejšem razredu kot v razredu prestižnih vozil“.

PREBERITE ŠE: Najlepše notranjosti avtomobilov 2016

Letošnji seznam je izjemno pisan, na njem so se namreč znašle tako evropske, azijske kot ameriške znamke. V oči bode predvsem cenovni razpon, saj je razlika med najcenejšim in najdražjim avtomobilom s seznama več kot 200 tisoč evrov. Prevladujejo križanci (5), sledijo limuzine (4), Lexus LC 500 pa je edini predstavnik kupejev.

Top 10 potniških kabin: najlepše avtomobilske notranjosti 2017: