Človek je sposoben preživeti najhujše življenjske nevihte, zato je pomembno, da zavzame stališče tudi takrat, ko se sooča s sovražno nastrojenimi osebami. Morda ne morete nadzorovati vseh dejanj drugih oseb, a se lahko odločite, da ne boste stali v kotu s sklonjeno glavo. To je vaše življenje, zato nikoli ne smete dovoliti, da vam drugi počnejo določene stvari.

Dejanja drugih oseb težko nadzorujete, a svojo usodo imate v lastnih rokah, kar pomeni, da se lahko zavestno odločite, ali bodo njihova dejanja vplivala na vaše srce in um. Zavestno se lahko odločite tudi, kdo bo tudi jutri v vašem življenju in koga boste danes pustili za seboj.

Spoštujte se, zato si nikoli ne smete dovoliti, da vam drugi počnejo določene stvari. Ker si tega ne zaslužite. Niti malo!

Ne dovolite, da vas drugi vključujejo v nepotrebne prepire.

Ne smete izgubljati časa na ljudi, ki ste jim neštetokrat skušali pojasniti določene stvari, a za vas nimajo razumevanja. Svojo inteligentnost in lastno vrednost ne smete definirati po številu prepirov, v katerih ste zmagali, temveč kolikokrat ste rekli, da noben prepir ni vreden vašega časa.

Ne dovolite, da vas drugi okužijo s svojo negativnostjo.

Pozitivnost je izbira. Izbirajte modro. Bodite dovolj modri, da se oddaljite od negativnosti, ki vas obkroža, ker ni vredna vaših živcev.

Ne dovolite, da vas drugi maltertirajo.

Nasilno obnašanje je zgrešen odnos, saj ne obstaja svoboda na tem svetu, ki bi drugi osebi dopuščala, da napada vašo osebnost. Imejte v mislih, da nihče nima te moči, da vas naredi “majhnim”, če jim vi tega ne pustite.

Ne dovolite, da so prijatelji z vami neiskreni.

Če niso iskreni, potem sploh niso pravi prijatelji. Krvnih sorodnikov ne morete izbirati, a prijatelje lahko. Bodite prijatelji tistim, ki so ti zaslužijo. Če ugotovite, da vas oseba laže, ji to tudi povejte. Nekatere osebe vas bodo nenehno lagale, da bi uresničili lastne interese. Oseba, ki vas laže, ni dobra oseba, zato se od nje oddaljite čimprej.

Ne dovolite, da vas drugi izkoriščajo.

Drugi pogosto ne opazijo stvari, ki jih počnete zanje, vse dokler jih ne prenehate početi. In to ni v redu. Zaslužite si veliko bolje. Zaslužite si ljudi, s katerimi se lahko smejete, vas ne jemljejo za samoumevne in vas ne bodo nikoli pustili na cedilu.

Ne dovolite, da vam drugi stojijo na poti.

Ne smete dovoliti, da vas drugi prepričajo v to, da je sprememba slaba stvar. Tisto, česar ne morete spremeniti, spremeni vas. Spremembe se dogajajo z razlogom. Nosite se z njimi. Ne bo vedno lahko, a se bo na koncu obrestovalo.