Končno novi Audi A1 Sportback! Druga generacija Audi A1 Sportbacka je končno le med nami. Njegovo podobo so tokrat oblikovali mladi in vidi se mu, da je zares drugačen od povprečja!

Audi A1 Sportback se bo v mestnih središčih resnično počutil domače, saj meri v dolžino 4,03 metra, v širino 1,74 metra in v višino 1,4 metra. In naj vas njegova ‘majhnost’ ne zavede, še vedno gre za pravega Audija, z vsemi vrhunskimi vrlinami, kopico tehnologije in odličnimi voznimi lastnostmi.

Dizajn novega Audija A1 lahko povežemo z modeloma Ur-Quattro in Sport Quattro, in čeprav je A1 daleč od rally avtomobila, ima z njimi kar nekaj oblikovnih podobnosti. V zadku padajoča strešna linija in črna barva strehe mu dajeta bolj agresiven videz, še posebej, ko ga primerjamo z njegovim predhodnikom. Manjši C-stebriček poudari ostre kote prisekanega zadka, pri izbiri paketa S Line pa bo imel A1 večje odprtine za zrak in večji zadnji spojler. Na izbiro bodo platišča v velikostih 15, 16 in 17 palcev. Slednja bodo na volji v črni ali platinasto sivi barvi pri že omenjeni opremi S Line.

Audi A1 Sportback

Audi A1 Sportback

Audi A1 Sportback ima za 65 litrov večji prtljažni prostor, kar na koncu nanese za 335 litrov prtljažnega prostora. Če zložimo še zadnje sedeže, se prtljažni prostor poveča na 1090 litrov. Za Audija A1 Sportback bo na voljo širša paleta motorjev, med katerimi lahko omenimo litrskega 3-valjnika s 95 konjskimi močmi in 1,4-litrskega turbinskega 4-valjnika z 200 konjskimi močmi. 3-valjni motor ima na voljo ročni 6-stopenjski menjalnik ali samodejni menjalnik S-tronic, medtem ko ima močnejša različica motorja na voljo zgolj samodejni menjalnik S-tronic.

Audi A1 Sportback

Audi A1 Sportback

Ne samo zmogljivost in zanimivi motorji, novi Audi A1 je tudi poln tehnologije. Ima že vgrajen novi Audi Virtual Cockpit, ki je pravzaprav prilagojena različica tistega, ki smo ga prvič spoznali v Audiju A8. Standardna oprema zagotavlja 8,8-palčni MMI zaslon na dotik, ki ga je mogoče nadgraditi v 10,1-palčnega. Nadgrajeni so tudi varnostni in asistenčni sistemi, med katerimi lahko omenimo opozorilo ob zapustitvi voznega pasu, opozorilo pred naletom s samodejnim zaviranjem v sili in prilagodljiv oziroma radarski tempomat.
Novi Audi A1 Sportback je že na voljo v Audi salonih. Cene pa se začno pri 21.000 evrih.

Galerija slik: Novi Audi A1 Sportback