Jezero Kaindy, ki se nahaja v Kazahstanu, ima drevesa, ki pa rastejo na glavo. Potres, do katerega je prišlo 1911, je ustvaril naravni jez, ki se je počasi polnil z deževnico. Drevesa, ki so bila med potresom poškodovana, so se začela med polnjenjem z deževnico počasi izginjati pod vodo. Danes to jezero, ki gnezdi v gozdnatem območju gorovja Tjanšan, vabi, da ga obiščete in se podate v nadrealistični podvodni svet.

Sladkovodno jezero Kaindy, ki ga je leta 1911 ustvaril potres, je dom številnik jelk, ki kličejo vse, ki se potapljate, da raziščete celoten gozd, potopljen v čisto vodo. Potres je namreč ustvaril naravni jez, ki se je z leti počasi polnil z deževnico, pri čemer so se, po mnenju predstavnikov turističnega odbora v mestu Almati, poškodovana drevesa potopila pod vodo.

Medtem ko je okamenela jekla videti naravnost fascinantno nad vodo, je prizor še toliko bolj navdušujoč pod vodo. Jelke imajo namreč 100 let kasneje še vedno iglice, pri tem pa pomaga hladnejša temperature vode jezera, ki se nahaja na več kot 1.900 metrih nadmorske višine.

Jezero je priljubljena lokacija za potopljače, ki iščejo podvodno oazo, polno bujnih ostankov, čista gorska voda pa omogoča, da v globinah jezera opazite še bolj presenetljiv prizor. Sicer je jezero znano po živahnih barvah, ki se spreminjajo med turkizno in smaragdno zeleno (odvisno od svetlobe), in to zahvaljujoč številnim mineralom, ko je apno, ki so se skozi čas nabrali pod vodo.

Skoraj 4 kilometre dolgo jezero se nahaja približno 15 kilometrov od znamenitega nacionalnega parka Kolsai s številnimi jezeri, najbolje pa ga je obiskati od pozne pomladi do zgodnje jeseni, ko lahko občudujete rastlinstvo in živalstvo, ki ga obdaja.