Zavijte v slovensko pravljico! To je Planina pri Jezeru.

Planina pri Jezeru je izvrstna izletniška točka tako za družine, ko tudi za tiste, ki ne spadate med vešče ali redne pohodnike. Od parkirišča do te čudovite planjave z jezerom vas čaka približno ura hoje po ne preveč strmi in večinoma gozni poti, ki je dobro označena.

Ko prispete na cilj, vas čaka ta lepota – planjava, jezero, obdano s temnozelenimi smrekovimi gozdovi, nekaj pastriskih kočic, ki jih lahko najamete, in pa tudi večja koča, kjer se lahko okrepčate ali prespite. Ob jezeru se lahko umirite, v njem tudi osvežite (poleti ima lahko tudi 24 stopinj Celzija) in se po želji še posončite.

Če imate energijo, voljo in željo, se lahko podate na sprehod okoli jezera, lahko pa od tukaj pot nadaljujete tudi po različnih pohodniških poteh, če želite vse do Doline Sedmerih jezer. To vam bo vzelo dobri dve uri!

Planina pri Jezeru je torej odlična ideja za eno- ali dvodnevni izlet, kjer lahko raziščete ta prečudovit košček slovenskega visokogorja. Pa recite, če Slovenija ni ena sama pravljica …