Zakaj ne bi letošnjega dopusta namesto v hotelu ali apartmaju preživeli kar v kampu? Evropa se ponaša s številnimi sijajnimi mesti za kampiranje, ki bodo zadovoljila še tako zahtevne popotnike – to so najboljši evropski kampi.

Sestavili smo seznam najboljših evropskih kampov – za vsakega se bo našlo nekaj: tako za tiste, ki jih navdušujejo razkošne hišice ob morski obali, kakor tudi za tiste, ki so jim bližje skromna bivališča v neokrnjeni naravi. To je oddih, kakršnega si zaslužite!

Najboljši evropski kampi:

Kokopelli Camping (Serramonacesca, Italija)

Kamp, ki leži v italijanski deželi Abruci, se nahaja v bližini Jadranskega morja. Dovoljuje vam, da svoj šotor postavite, kjerkoli SI želite. Obiskovalcem so na voljo skupni prostori, v katerih bodo našli kuhinjske pripomočke, hladilnike in kopalnice. Do najbližjih plaž je nekaj manj kot ura vožnje, obdajajoča okolica pa ponuja veliko pohodniških poti. Nedaleč stran je reka Pescara, po kateri se lahko spustite s kanujem.

Za rezervacijo kliknite tukaj.

Obonjan Island Resort (Obonjan, Hrvaška)

Ta luksuzni kamp najdemo na zasebnem otočku Obonjan v Dalmaciji pri naših južnih sosedih. Namenjen je le odraslim, ki vseskozi uživajo ob pogledu na morje. Gostje izbirajo med šotorom, kočo in hišico na drevesu. Sprostitvi so namenjeni vodni športi in tečaji joge, medtem ko je za glasbo zadolžen DJ.

Za rezervacijo kliknite tukaj.

Portsalon Luxury Camping (Portsalon, Irska)

Irski kamp, ki je odprt od začetka aprila do konca oktobra, je sestavljen iz petih jurt, v notranjosti katerih boste med drugim našli kraljevsko posteljo in peč na drva. Turisti lahko prav tako koristijo bar, kuhinjo, kopalnico in bližnje zdravilišče. Na svoj račun bodo prišli zlasti pohodniki, jahači, kolesarji in deskarji na vodi.

Za rezervacijo kliknite tukaj.

Kamp Koren Kobarid (Ladra, Slovenija)

Na seznamu se je znašel tudi slovenski dragulj, ki ga najdemo ob čudoviti Soči. V poletnih mesecih se osvežite s skokom v kristalno čisto vodo, po reki pa se popeljite s kajakom ali raftom. V kampu lahko namestite svoj šotor ali prikolico, prav tako pa je mogoč najem počitniške hišice.

Za rezervacijo kliknite tukaj.

Huttenpalast (Berlin, Nemčija)

Če vam narava ni na prvem mestu, je Huttenpalast kot nalašč za vas. Berlinski nastanitveni kompleks je lociran v nekdanji tovarni, gostom pa ponuja prenočišča v obliki prikolic in kabin, obenem pa še samopostrežni zajtrk in možnost izposoje kolesa. Omeniti velja še, da so v njem dobrodošli tudi psi.

Za rezervacijo kliknite tukaj.

Camping Les Fontaines (La Thuile, Francija)

Camping Les Fontaines se nahaja v čudoviti pokrajini v osrčju francoskih Alp, ki jo krasi jezero Annecy. V kampu je prostora za 170 šotorov, hkrati pa je na voljo nekaj mobilnih hišk. Primeren je za celotne družine oziroma popotnike vseh starosti, ki lahko uživajo v ogrevanih bazenih in ob različnih športnih aktivnostih.

Za rezervacijo kliknite tukaj.

Sundal Camping (Mauranger, Norveška)

Če si želite oddahniti od hitrega tempa vsakdanjega življenja, je ta kamp, ugnezden med čudovite fjorde ob zahodni norveški obali, popolna izbira za vas. Šotor lahko postavite na enem izmed 60 mest ali pa prespite v majhni koči. Bogato naravo je mogoče podrobno raziskati peš in s čolnom.

Za rezervacijo kliknite tukaj.

Camping Tartaruga (Zakintos, Grčija)

Camping Tartaruga se nahaja v zalivu Laganas na priljubljenem grškem otoku Zakintos. Kamp ima svojo plažo, pomol za čolne, gostilno in trgovino. Turisti večino dneva uživajo v senci. V maju, juniju in juliju je mogoče opaziti morske želve, ki se zbirajo v bližini obale.

Za rezervacijo kliknite tukaj.