Slap Virje je še ena v nizu čarobnih lokacij v Sloveniji in prava izbira za vse, ki ljubite naravne lepote, sprostitev in pa dobre fotografije. Virje je namreč eden najbolj fotogeničnih slapov v Sloveniji.

Slap Virje napaja potok Glijun, eden izmed redkih kraških izvirov, ki nikoli ne presahne. Tako ustvarja 20 metrov širok in 12 metrov visok pramenast slap, pod katerim nastaja očarljiv tolmun zelenih odtenkov, ujet med bujno rastje in z mahom poraščene skale.

Izvirska voda potoka Glijun, ki privre na plano med številnimi kamni ledeniškega gradiva, doseže največ 7 stopinj Celzija, zato je voda v tolmunu pod slapom ledeno mrzla, kopanje pa NI dovoljeno (kljub temu da je kulisa izjemno vabljiva). Slap je namreč izjemen biser narave, zato njegovo lepoto ohranjajmo tudi za zanamce!

Slap Virje je tako odlična ideja za nekajurni sprehod v Dolini Soče, po kateri izmed skrivnostnih poti kaninskih voda, ali pa ga obiščete s kolesom.

Kako do slapa Virje? Od vasi Plužna po cesti proti akumulacijskemu jezeru (hidroelektrarni) sledite oznakam Virje. V bližini si lahko ogledate tudi kraški izvir potoka Glijun in akumulacijsko jezero Plužna.

https://www.instagram.com/p/CClI3CSowT8/

Rezerviraj nastanitev v bljižini destinacije