Palais Bulles (palača mehurčkov) je najdražje stanovanje v Evropi. Posestvo, na katerem leži vesoljski kompleks arhitekta Anttija Lovaga, je bilo do zdaj dom Pierra Cardina, francoske legende mode, ocenjeno pa je na več kot 400 milijonov evrov!

Palača mehurčkov oz. Palais Bulles, nekdanji dom avantgardnega francoskega oblikovalca Pierra Cardina, slovi po nenavadni obliki. Izdelana je iz ulitega betona in pleksistekla, po načrtu arhitekta Anttija Lovaga pa je bila zgrajena leta 1970. Danes je posestvo ocenjeno na 407 milijonov evrov (455 milijonov ameriških dolarjev), s čimer je postalo najdražje stanovanje v Evropi.

PREBERITE ŠE: Zapuščena cerkev, ki je postala družinsko stanovanje

Palača mehučkov je lahko vaša.

Palača mehučkov je lahko vaša.

Palača z desetimi spalnicami, bazeni, okroglo dnevno sobo, prostranimi vrtovi, zavitimi hodniki, ribniki in fontanami, ki je bolj skulptura kot pa stavba, se nahaja na Azurni obali. Leži nad morjem v kraju Théoule-sur-Mer v bližini znanega francoskega letovišča Cannes s čudoviti razgledom na Sredozemsko morje. Če vas zanima nakup, več informacij dobite na tem naslovu: christiesrealestate.com.

Palais Bulles – palača mehurčkov: