Pepsi je svoj vozni park gaziranih brezalkoholnih plač dopolnil s pametnim telefonom. Da, prav sta prebrali. Izdelkom kot so Pepsi Cola, Zero Pepsi Max, Pepsi True, …, se zdaj pridružuje še Pepsi P1, ki pa ga ne boste dobili na prodajnih policah s pijačo, ampak na tehnološkem oddelku. Gre za cenovno dostopen telefon, Pepsi pa se je nanj podpisal z logotipom na zadku.

Pepsi se je vrgel v tehnološke vode, saj je predstavil svoj prvi pametni telefon Pepsi P1, ki ga za vodilnega ponudnika brezalkoholnih gaziranih pijač izdeluje kitajsko podjetje Shenzhen Scooby Communication Equipment.

PREBERITE ŠE: iPhone 6S Retro: iPhone 6S kot Apple IIe iz osemdesetih

Pametni telefon Pepsi P1.

Pametni telefon Pepsi P1.

Pametni telefon Pepsi P1 se ponaša s 5,5-palčnim zaslonom ločljivosti 1920 x 1080 slikovnih točk zaščitenim s 2.5D Corning Gorilla Glass steklom, poganja pa ga 8-jedrni procesor MediaTek MT6592 na katerega je naložen operacijski sistem Dido OS. Slednji je zrasel iz operacijskega sistema Android 5.1 Lollipop. Med preostalo oprema najdemo 2 GB sistemskega pomnilnika, glavno kamero s 13 milijoni slikovnih točk, zadnjo, ki jih našteje 5 milijonov, bralnik prstnih odtisov ter podporo za dve kartici SIM in mobilno omrežje 4G LTE. Za avtonomijo skrbi baterija s kapaciteto 3000 mAh, vaš pa bo Pepsi P1 že za (preračunane) 103 evre. A le če boste ujeli enega izmed prvih 100. Po tem bo cena poskočila na 150 evrov, tretji ”ponatis” telefonov Pepsi P1 pa se bo prodajal za 190 evrov. Za ta denar boste poleg telefona dobili še polnilec, zaščitni etui in USB kabel, naročite pa ga lahko na kitajski različici Kickstarterja JD Finance.

Ogled galerije – pametni telefon Pepsi P1