Pametni cvetlični lonček Parrot Pot kar sam skrbi za rastline in nam s tem omogoča, da mirno odidemo na dopust brez skrbi, da bodo rože vmes ovenele. Pa še sosedi nam ne bo treba več dajati ključa, da nam jih pride zalivat.

Marsikdo želi imeti sobne rastline, saj nimajo le estetske funkcije, ampak tudi blagodejno vplivajo na naše počutje in čistijo zrak. Težava nastopi, ko je treba za te rastline skrbeti. Marsikatera potrebuje precej nege – če pač ni kaktus – in pri tem se običajno zatakne. Ne le, da potrebujejo dovolj svetlobe, tudi zalivati jih je treba redno.

PREBERITE ŠE: Le Conte – umetniško navdihnjena dišeča sveča, ki skriva presenečenje


Za vse tiste, ki bi radi imeli sobne rastline, a ne znate skrbeti zanje, so pri podjetju Parrot izdelali pametni cvetlični lonček Parrot Pot, ki ima zbiralnik vode – količina zadošča za mesec zalivanja – in senzor, ki meri temperaturo, svetlobo, vlažnost zemlje in druge stvari, ki jih moramo vedeti za primerno vzdrževanje. Na podlagi tega in na osnovi baze informacij o več kot osem tisoč rastlinah, lonček oceni, kdaj dotična rastlina potrebujejo zalivanje in kolikšno količino vode. Vemo, na kaj ste pomislili. Potem bomo pa pozabili napolniti zbiralnik!

No, za to pa obstaja namenska mobilna aplikacija, ki vas prijazno opomni, da morate dotočiti vodo. Ta prav tako omogoča, da spremljate vse parametre. Zato je Parrot Pot tudi malce dražji od vašega običajnega cvetličnega lončka – pribl. 140 evrov –, a to je trenutno cena za to, da drugi vestno skrbijo za vaše rastline.

Galerija – pametni cvetlični lonček Parrot Pot: