Porsche je nekoliko časa nazaj že predstavil model 911 Carrera T, ki je bila pravzaprav 'oskubljena' različica Carrere, ki je vsebovala zgolj nujno potrebno opremo in imela zaradi tega manjšo težo. Zdaj bomo imeli na voljo še dva modela – Porsche 718 Cayman in Boxster, izvedenka T pa bo ta dva voznikom namenjena avtomobila, naredila še bolj privlačna.

Najmanjša med Porscheji, a zaradi tega nič manj zabavna, 718 Cayman in Boxster sta po modelu 911 prav tako dobila svoje različice T. Z manj dodatne opreme bo teža manjša, s tem pa avtomobil še bolj prvinski in posledično še bolj zabaven.

Prvo kar boste morali v modelih T pogrešiti je zabavno-informacijski sistem. Če resnično ne morete brez njega, si ga lahko omislite kot dodatno opremo, v osnovi pa je avtomobil resnično tako špartanski.

Porsche 718 Boxster T in Cayman T

Porsche 718 Boxster T in Cayman T

Pod zadnjim pokrovom se skriva turbinski ploski 4-valjni motor z vznemirljivimi 300 konjskimi močmi. Opcijsko je na voljo še 6-stopenjski ročni ali samodejni PDK menjalnik, 20 mm nižje podvozje in 20-palčna platišča. Prvinske različice T bodo na voljo za podobno ceno, za katero bi dobili podobno opremljene ‘običajne’ različice modelov Porsche Boxster in Porsche Cayman.

Galerija slik – Porsche 718 Cayman in Boxster