Alpina že vrsto let predeluje avtomobile BMW in jim doda še nekaj zmogljivosti in estetike. Alpinino sodelovanje z znamko BMW, še posebno pri modeli posebnih edicij, je tako zelo veliko, da nemško ministrstvo za transport gleda na znamko Alpina kot na samostojnega avtomobilskega proizvajalca in ne zgolj predelovalca avtomobilov.

Eden izmed najbolj vznemirljivih izdelkov iz Alpine je zagotovo Alpina B4 S. Ima 440 konjskih moči in 660 njutonmetrov navora, kar je več kot boste našli pri ‘običajnem’ BMW M4 Coupe. Če vam takšna Alpina ni dovolj posebna, si bo treba omisliti njeno posebno edicijo, Alpina B4 S Edition 99. Omislite si jo lahko v različici Coupe ali Covertible, vgrajen pa ima isti 3-litrski vrstni 6-valjni motor z dvema turbinama, a s to razliko, da ima na voljo 446 konjskih moči. To je vsekakor dobra izbira, če se želite podati na sanjsko vožnjo in izkoristiti to ogromno zalogo navora.

Alpina B4 S Edition 99 pospeši od 0 do 100 km/h v 3,9 sekunde in doseže 303 km/h, če se odločimo za štirikolesno različico Coupe. Coupe s pogonom na zadnji kolesni par potrebuje za pospeševanje 4,3 sekunde in doseže 306 km/h. Če pa izberete Covertible, ki ima pogon na zadnji kolesni par, boste dosegli ‘le’ 304 km/h. Ker pri Alpini ne dodajajo samo moči, temveč tudi nekaj estetike, boste hitro opazili logotipe Alpina, prepoznavna Alpinina platišča, dvakratni dvojni izpuh in posebno obeleženje Edition 99 na armaturni plošči in pod pokrovom motorja. Posebna edicija bo na voljo v zgolj 99 primerkih, in če jo želite imeti, je zdaj pravi čas za naročilo. Cena ne bo nizka, prvi avtomobili pa bodo na voljo v drugi četrtini leta 2019.

Galerija slik: Alpina B4 S Bi-Turbo Edition 99