Prestižni pametni telefon Solarin je telefon presežnikov - z najboljšim zaslonom, najboljšim fotoaparatom, najboljšim zvočnim sistemom, najbolj varovanim in z mnogo hitrejšo WiFi povezavo od konkurence. Cilja na zvezdnike, pomembneže in nasploh bogataše, ki na telefonih hranijo občutljive podatke in jih skrbi zasebnost.

Ničkolikokrat se v digitalni dobi zgodi, da določeni občutljivi podatki zvezdnikov, direktorjev in drugih pomembnežev pricurljajo v javnost ali pa se do njih dokopljejo hekerji. Če bodo ti tovrstne podatke hranili na pametnem telefonu Solarin, se to ne bo zgodilo, kajti telefon podjetja Sirin Labs se primarno osredotoča na varnost oz. zasebnost.

Na prireditvi v Londonu, kjer so Izraelci pompozno predstavili svoj telefon, sta med drugimi sedela igralca Leonardo DiCaprio in Tom Hardy, kar kaže na to, kdo je ciljna publika Solarina. Zato sta pri izgradnji telefona najprej na vrsti varnost in dizajn, nekje daleč zadaj pa so stroški izgradnje. Kot rečeno, morate zanj odšteti kar 17 tisoč ameriških dolarjev, kar potrjuje dejstvo, da ne gledajo na ceno.

PREBERITE ŠE: Najboljše aplikacije 2016, kot jih je izbral Google

Prestižni pametni telefon Solarin

Prestižni pametni telefon Solarin

V telefon, oblečen v titan in usnje, so vgradili 8-jedrni procesor Snapdragon 810, 4 GB sistemskega pomnilnika in 128 GB prostora za shranjevanje podatkov, zvočnike, ki so zmožni reproducirati zvok jakosti 90 decibelov, prednjo kamero ločljivosti 23,8 milijona slikovnih točk in zadnjo z 8 MP, kot prvi na svetu pa ima tehnologijo WiGig, ki omogoča prenos podatkov s svetlobno hitrostjo, in sicer do 4,6 GB/s. Ponaša se s 5,5-palčnim zaslonom, baterijo zmogljivosti 4040 mAh in operacijskim sistemom Android 5.1, ki je najšibkejši člen v varnostni verigi telefona.
Pametni telefon Solarin ima na hrbtni strani posebno stikalo, ki onesposobi brezžične komunikacije in dovoli le šifrirano telefoniranje in pošiljanje sporočil. Pred kibernetičnimi napadi ga brani programska oprema podjetja Zimperium, za šifriranje elektronskih sporočil pa skrbi programska oprema švicarske znamke Proton Mail. Lastniki bodo lahko kar na daljavo izsledili svoj telefon, ga zaklenili in celo izbrisali vse podatke.

Ogled galerije – prestižni pametni telefon za najbogatejše