V Bordeauxu je zrasel nov vinski muzej in tematski park, ki spada na seznam #mustsee destinacijo vsakega ljubitelja vina. La Cité du Vin (kar pomeni mesto vina) se je odprl 1. junija letos, njihova zbirka pa presega Bordeaux in tako prinaša nekaj iz vinskih regij s celega sveta.

Vinski muzej La Cité du Vin je zrasel na bregu reke Garone v Bordeauxu in tako mesto spremenil v še večji raj za vse ljubitelje vina. Stavba spominja na karafo za vino, njene krivulje pa na trenutek, ko vino iz karafe nalijemo v kozarec.

PREBERITE ŠE: Maison Kamari: osupljiva poletna hiša na grškem otoku

Vinski muzej La Cité du Vin spominja na karafo za vino.

Vinski muzej La Cité du Vin spominja na karafo za vino.

V tematskem parku je 20 tematskih površin, avditorij z 250 sedeži, kjer bodo na ogled filmi iz zraka, prostori za strokovno vodene degustacije, vizuali na temo zgodovine vina, nekaj restavracij (vsaka z impresivno vinsko karto, seveda) in vinski bar, založen z vinskimi steklenicami iz 80 držav.
Muzej so gradili in izpopolnjevali kar sedem let. 91 milijonov ameriških dolarjev vredna konstitucija naj bi vsako leto sprejela okoli 450 tisoč ljubiteljev vina, vstopnica v svet vina pa stane 20 evrov.

Ogled galerije – La Cité du Vin: vinski muzej in tematski park v Bordeauxu