Na pustno soboto, 2. marca, si morate privoščiti slastne krofe. To je dan, ko kalorije ne štejejo, sploh če so narejeni z Nutello. Hitro po sestavine, ker morate naredite te pustne krofe, ki se stopijo v ustih. Brbončice vam bodo hvaležne!

Pust se približuje in ste verjetno že razmišljali o tem, da bi pripravili krofe. Pozabite na marmelado in pripravite pustne krofe z Nutello, ki se stopijo v ustih.

Krofi z Nutello, ki jih je vredno narediti.

Sestavine za pustne krofe

  • 1 dl mleka
  • 600 g pšenične bele moke
  • 2 žlici belega sladkorja
  • 2 žlici masla
  • 1 jajce
  • 3 žlice kvasa
  • 1 žlička vaniljevega ekstrakta
  • sončnično olje
  • sladkor v prahu
  • Nutella

Priprava pustnih krofov

V posodi zmešate zmehčano maslo, sladkor in mlačno mleko, mešanici pa dodate 300 gramov moke. Preostalo moko daste v drugo posodo in ji primešate kvas. Nato oboje zmešate skušaj ter dodate še vaniljev ekstrakt in jajce. Prilijete 1 deciliter mlačne vode in dobro pregnetete, da dobite gladko testo. Preden ga pustite na toplem vzhajati dve uri, ga premažete še s kapljico olja. Po pretečenem času ga pregnetete in pustite vzhajati še eno uro. Po 60 minutah ga razvaljate na en centimeter in iz testa izrežete deset krogov, ki jih pustite vzhajati eno uro. Potem olje segrejete na 180 stopinj Celzija in v njem (v fritezi) ocvrete krofe. Na vsaki strani jih pečete nekje 2 minuti. Ko se ohladijo, s pomočjo brizgalke vanje vbrizgate še Nutello. Sledi le še posip s sladkorjem v prahu in krofi so pripravljeni. Pa dober tek!