Če je danes eden tistih dni, ko se ti je sladko, ti potem svetujemo, da si vzameš 20 minut časa in pripraviš slasten bananin cheesecake.
Čez nek nekaj dni bo tudi dan žena in razmisli o tem, da to sladico pripraviš za svojo ljubo damo.
Sestavine
- 1 in 2/3 skodelice zdrobljenih polnozrnatih piškotov
- 1/4 skodelice sladkorja
- 1/2 skodelice stopljenega masla
- 2/3 skodelice sladkorja
- 1/3 skodelice moke
- ščepec soli
- 2 skodelici mleka
- 3 rumenjaki
- 1 in 1/2 čajne žličke vaniljevega ekstrakta
- 500 g kremnega sira
- 4 narezane banane
Priprava
Pečico segrejte na 250 stopinj Celzija. V večjo posodo dajte piškote in ¼ skodelice sladkorja in dobro premešajte. Dodajte maslo in znova dobro premešajte, nato pa maso prenesite v pekač za torto ali pito in ga stisnete ob pekač. Pecite približno 7 minut, dokler ne dobi barve. Testo ohladite.
Za vaniljev nadev v loncu zmešajte 2/3 skodelice sladkorja z moko in soljo, nato pa počasi dodajte mleko, v katero ste prehodno umešali rumenjake. Naj nastane gladka mešanica, ki jo kuhajte na majhnem ognju, dokler se ne zgosti. Odstranite z ognja in vmešajte ekstrakt vanilje. Kremni sir, ki se ga gladko zmešali, dodajte pudingu in dobro premešajte.
Predhodno pečeno testo najprej prekrijte s slojem narezanih banan, dodajte vaniljev nadev in ponavaljajte tako dolgo, da vse porabite (zadnji sloj naj bo vaniljev nadev). Za pripravo cheesecakea boste potrebovali 20 minut. Sladico nato ohladite tako, da jo za nekaj ur postavite v hladilnik ali čez noč. Pa dober sladek tek.
You must be logged in to post a comment.