Čajni kolački s trojno čokolado ali “scones” so odlična sladica, ki bo razvajala še najbolj petične sladokusce.
PREBERITE ŠE: Recept: torta iz lubenice brez peke, ki bo presenetila goste
Sestavine za čajne kolačke s trojno čokolado:
- 2/3 skodelice smetane za stepanje
- 1 večje jajce, rahlo stepeno
- 1 čajna žlička ekstrakta vanilje
- 1 ¾ skodelice večnamenske moke
- ¼ skodelice kakava v prahu
- pol skodelice kristalnega sladkorja
- 2 in pol čajne žličke pecilnega praška
- ¼ čajne žličke soli
- 1/3 skodelice masla, narezanega na manjše koščke
- 2/3 skodelice čokoladnih solzic iz temne čokolade
Za čokoladno glazuro:
- ¼ skodelice kakava v prahu
- pol skodelice sladkorja v prahu
- 3 žlice mleka
Priprava čajnih kolačkov s trojno čokolado:
Pečico segrejete na 190 stopinj Celzija in na sredino pečice postavite mrežo. V majhni skledi z zmešajte smetano za stepanje, jajce in vanilijev ekstrakt. V veliki skledi zmešajte moko, kakav v prahu, sladkor, pecilni prašek in sol. Dodajte še maslo in z dvema nožema maslo razrežite med suhe sestavine, da se začne masa počasi spreminjati v grudice. Premešajte še z rokami ter dodajte čokoladne solzice. K temu dodajte mešanico smetane, jajca in vanilijevega ekstrakta ter mešajte, da dobite homogeno maso (po potrebi dodajte smetano ali pa moko).
Testo prenesite na rahlo pomokano površino in ga zamesite. Testo razrežite na osem enakih kosov in ga položite na papir za peko. Pecite 20 minut oziroma dokler niso robovi dovolj trdni, sredica pa ostaja mehka. Ohladite na rešetki in prelijte s čokoladno glazuro.
Pa dober tek!
Pripravo peciva si lahko ogledate tudi v tem videoposnetku:
You must be logged in to post a comment.