Poleti ne radi stojimo za štedilnikom in še manj radi odpiramo vročo pečico, zato je hitra in učinkovita rešitev za potešitev želje po "nečem sladkem" prav lubenica. Tokrat vam predstavljamo torto iz lubenice, za katero ne boste potrebovali pečice. Vse kar potrebujete je stepena smetana, praženi mandljevi lističi ter nekaj jagodičevja. Da, tako preprosto je.

Kaj pravite na to, da bi cela lubenica naenkrat postala torta? Ste za to, da gostom pripravite pravo sadno presenečenje? Tukaj je torta iz lubenice, ki bo goste ne samo presenetila, temveč bo tudi potešila njihovo željo po sladkorju. Za to torto ne potrebujete pečice, pa tudi sicer je njena priprava prav preprosta.

PREBERITE ŠE: Recept: slasten domač sladoled iz dveh sestavin

Torta iz lubenice bo presenetila goste

Torta iz lubenice bo presenetila goste

Sestavine za torto iz lubenico brez peke:

  • cela lubenica
  • stepena smetana (po želji ji lahko dodate aromo vanilje)
  • ohlajeni praženi mandljevi lističi
  • jagodičevje za okras

Priprava torte iz lubenice brez peke:

Vzemite celo lubenico in ji odstranite lupino. Postavite jo na ravno dno. Ko je lubenica pripravljena, jo posušite s papirnato brisačo in jo prenesite na pladenj, kjer jo boste okrasili. Po lubenici z lopatico pazljivo razmažite stepeno smetano, da obda celotno lubenico. Smetano poravnajte tako, da dobi lubenica obliko torte. Z ohlajenimi praženimi mandljevimi lističi okrasite/prekrijte lubenico v stepeni smetani. Lističi naj prekrivajo celotno lubenico, vrh torte pa lahko po želji pustite prazen. Tja boste namreč previdno položili jagodičevje. Torto iz lubenice je najbolje postreči takoj, če pa jo nameravate postaviti v hladilnik, jo pazljivo prekrijte s folijo. V hladilniku je lahko največ en dan.
Pa dober tek!