Recept za čokoladni mousse iz le dveh sestavin je eden od tistih, ki vas v trenutku zasvojijo. In kot pravijo, najlepše stvari v življenju so preproste. Enako velja za recepte. Ta je vsekakor preprost in vsekakor takšen, s katerim si boste polepšali dan.
PREBERITE ŠE: Recept: čokoladna salama, omamna sladica brez peke
Za omamni čokoladni mousse ne potrebujete ne smetane, ne masla, ne drugih sestavin, ampak zgolj čokolado in …
Sestavini za čokoladni mousee iz dveh sestavin:
- čokolada s kakavovim maslom (če želite večplastnega, uporabite različne vrste)
- voda
Priprava čokoladnega mouseeja iz dveh sestavin:
V skledice stresite različne vrste čokolade (prepričajte se, da nimajo rastlinske maščobe, sicer ne bo tako okusno) in v vsako dodajte malo vroče vode. Skledico nato za 30 sekund postavite v mikrovalovko, da se čokolada raztopi. Dobro premešajte in postavitev v mikrovalovno pečico za nadaljnje pol minute. Masa bo postala primerno gladka. Zlijete jo v vrečko za živila, ki jo neprodušno zaprete, nato maso enakomerno razporedite. Postavite v zamrzovalnik za kakšno uro.
Nato čokolado stresite v skledo in zmiksajte, da masa postane popolnoma gladka. Nato po malem dodajajte hladno vodo, dokler ne dobite kremaste teksture. Z dresirno vrečko maso stisnite v kozarec. Kozarec malce pretresite, da se čokolada prerazporedi, in ga postavite v hladilnik, medtem pa postopek ponovite za druge vrste čokolade. Ko končate s plastenjem, sladico za 30 minut postavite v hladilnik. Po tem času je godna za postrežbo.
Demonstracija priprave čokoladnega mouseeja iz dveh sestavin:
You must be logged in to post a comment.