Najbolj zdrava pica, cvetačna pica, ni primerna samo za tiste, ki se izogibate kalorični hrani ali glutenu in nasploh pazite na svoje zdravje, saj jo bodo z veseljem pojedli tudi picoljubi.
Čeprav bo imela pica na koncu malce drugačen okus od značilnega, ne bo užitek za brbončice nič manjši. In čeprav ne boste dobili porcije ogljikovih hidratov, gre za polnovreden obrok, v katerem vlogo moke prevzame cvetača, ki velja za odličen vir vitaminov in mineralov.
PREBERITE ŠE: Kako jesti zdravo tudi, če nimamo veliko časa?
Sestavine za zdravo cvetačno pico:
- 1 manjša glava sveže cvetače
- 1 jajce
- 50 g naribane mocarele (ali katerega drugega sira)
- sol in poper (po okusu)
- ¼ žličke bazilike, česna v prahu in origana
- nekaj paradižnikov
Priprava zdrave cvetačne pice:
Cvetačo najprej očistimo in operemo. Cvetke naribamo (ali grobo zmeljemo), nato pa cvetačo segrevamo v mikrovalovki 5 ali 6 minut (to lahko storimo tudi z vodno paro, poskrbimo le, da na koncu ne bo odvečne vode). Pustimo, da se ohladi, nato pa zmehčano cvetačo stresemo v posodo ter ji primešamo stepeno jajce, nariban sir (namesto mocarele je lahko to tudi parmezan, edamec, kozji sir …), sol in poper. Če želimo, lahko dodamo še ščepec česna in zelišč/začimb. Maso nato v obliki kroga razporedimo po papirju za peko. Pečico smo medtem segreli na 200 stopinj, testo pa v njej pečemo približno 20 minut. Potem ga vzamemo ven, premažemo s paradižnikovo omako in poljubno obložimo (s čebulo, svežo baziliko, šunko, tunino, koruzo, parmezanom …) ter pečemo še 10 minut. Voilà! Pa dober tek!
You must be logged in to post a comment.