Cheesecake mafini z arašidovim maslom so izvrstna sladica, prelita s kremnim arašidovim maslom in polnjena z grškim jogurtom. Sladica ne vsebuje olja, moke ali glutena.
PREBERITE ŠE: Recept: božanski čokoladni kolački
Sestavine za mafine:
- 2 banani
- 2 jajci
- 2 žlički izvlečka vanilje
- 2 žlici mleka
- pol skodelice čokoladnih solzic
- 1 skodelica kakava v prahu
- ¼ skodelice medu
- pol žličke sode bikarbone
- pol žličke soli
Priprava mafinov/skodelic:
Pečico segrejte na 175 stopinj Celzija. Model za mafine poškropite s sprejem za kuhanje. Vse sestavine dajte v multipraktik ali pa mešalnik. Mešajte, da nastane gladka masa. Testo zlijte v pekač, modelčke pa napolnite do 2/3. Pekač za mafine pokrijte z drugim pekačem za mafine, ki ste ga poškropili s sprejem za kuhanje, in sicer tako, da položite “pekač v pekač”. Pecite od 10 do 12 minut. Preden umaknete pekač, ga pustite, da se popolnoma ohladi.
Sestavine za nadev:
- ¾ skodelice polnomastnega grškega jogurta
- ¾ skodelice kremnega arašidovega masla
- ¼ skodelice medu
- pol žličke soli
(Če je mešanica pregosta, ji lahko dodate 2 žlici mleka.)
Priprava nadeva:
Z ročnim mešalnikom zmešajte vse sestavine, da nastane gladka masa.
Vsako skodelico iz kolačka napolnite z nadevom. Okrasite jih lahko s slanimi arašidi in tekočo čokolado. Preden začnete v njih uživati, vam predlagamo, da jih za 2 uri postavite v hladilnik.
Pa dober tek!
Pripravo cheesecake mafinov z arašidovim maslom si lahko ogledate tudi v priloženem posnetku:
You must be logged in to post a comment.