Nekateri pravijo, da so te domače kroglice Ferrero Rocher še boljše kot tiste, ki jih kupimo v trgovini. In če ste med ljubitelji Nutelle, veste, da boste v tej sladici naravnost uživali. Predstavljamo vam preprost recept za najboljši domači Ferrero Rocher, zaradi katerega boste vedeli, kakšnega okusa so nebesa.
PREBERITE ŠE: Recept: Nutella Cheesecake – hedonizem na krožniku
Sestavine za domači Ferrero Rocher:
- 155 g celih lešnikov (36 najlepših lešnikov izberemo za cel lešnik v sredici Ferrera)
- 255 g Nutelle
- 75 g zdrobljenih lešnikovih napolitank
- 175 g čokolade (temne ali mlečne)
Priprava domačih kroglic Ferrero Rocher:
V večnamenskem mešalniku (ali z nožem), zdrobimo/narežemo lešnike. Pri tem moramo biti pazljivi, da jih ne zdrobimo v kompaktno maso. Enako naredimo z lešnikovimi napolitankami. Polovico zdrobljenih lešnikov dobro premešamo z Nutello in za eno uro postavimo v hladilnik. Drugo polovico lešnikov pomešamo z zdrobljenimi lešnikovimi napolitankami. Ko je masa iz Nutelle in lešnikov pripravljena, iz nje naredimo kroglice, v sredico potisnemo cel lešnik, povaljamo v mešanici iz lešnikov in napolitank ter odložimo na pekač s papirjem za peko. Tako pripravljene kroglice postavimo za eno uro v zamrzovalnik.
Medtem v mikrovalovni pečici ali na pari stopimo čokolado. Ko so kroglice pripravljene, jih pomočimo v čokolado. Kroglice nato postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi.
Pa dober tek!
You must be logged in to post a comment.