Naredite si domači Ferrero Rocher iz samo štirih sestavin! Ker ste gotovo že poskusili čokoladno in lešnikovo razkošje, ki ga ponuja Ferrero Rocher, morate poskusiti tudi odlične, slastne in predvsem zares hedonistične domače Ferrero Rocher kroglice. Mmmmm....okusno!

Nekateri pravijo, da so te domače kroglice Ferrero Rocher še boljše kot tiste, ki jih kupimo v trgovini. In če ste med ljubitelji Nutelle, veste, da boste v tej sladici naravnost uživali. Predstavljamo vam preprost recept za najboljši domači Ferrero Rocher, zaradi katerega boste vedeli, kakšnega okusa so nebesa.

PREBERITE ŠE: Recept: Nutella Cheesecake – hedonizem na krožniku

Sestavine za domači Ferrero Rocher:

  • 155 g celih lešnikov (36 najlepših lešnikov izberemo za cel lešnik v sredici Ferrera)
  • 255 g Nutelle
  • 75 g zdrobljenih lešnikovih napolitank
  • 175 g čokolade (temne ali mlečne)
Med pripravo domačih Ferrero Rocher kroglic.

Med pripravo domačih Ferrero Rocher kroglic.

Priprava domačih kroglic Ferrero Rocher:

V večnamenskem mešalniku (ali z nožem), zdrobimo/narežemo lešnike. Pri tem moramo biti pazljivi, da jih ne zdrobimo v kompaktno maso. Enako naredimo z lešnikovimi napolitankami. Polovico zdrobljenih lešnikov dobro premešamo z Nutello in za eno uro postavimo v hladilnik. Drugo polovico lešnikov pomešamo z zdrobljenimi lešnikovimi napolitankami. Ko je masa iz Nutelle in lešnikov pripravljena, iz nje naredimo kroglice, v sredico potisnemo cel lešnik, povaljamo v mešanici iz lešnikov in napolitank ter odložimo na pekač s papirjem za peko. Tako pripravljene kroglice postavimo za eno uro v zamrzovalnik.
Medtem v mikrovalovni pečici ali na pari stopimo čokolado. Ko so kroglice pripravljene, jih pomočimo v čokolado. Kroglice nato postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi.
Pa dober tek!