Vsak, ki v domači kuhinji z veseljem telovadi s kuhalnico v rokah, bi moral vedeti, kako pripraviti sladico, ki ji ni para. Poskusite z angelsko torto. Angelska torta je sladica, ki vam ne bo vzela veliko časa, bo pa brez dvoma zadovoljila vse goste.

Vsaka torta pač ne potrebuje več plasti biskvita in potem še tistega zoprnega kupa maslene kremne glazure. Spodnji recept preprosto morate preizkusiti. Angelska torta je lahka in zadovoljivo preprosta. Čas priprave ne bi mogel biti ustreznejši. Končana bo, kot bi trenil. To je sladica letošnjega poletja!

Preberite še: Recept: okusna špargljeva pita

Okusna angelska torta

Okusna angelska torta

 

Sestavine za angelsko torto:

Torta:

  • 1 skodelica moke
  • ¼ žličke soli
  • 10 beljakov
  • ½ žličke vinskega kamna
  • 1 ½ skodelice sladkorja
  • 1 žlička izvlečka vanilje

Nadev:

  • 2 skodelici sladkanega svežega mešanega jagodičevja
  • 1 žlička limoninega soka
  • stopljena čokolada

Priprava angelske torte:

Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija.
Presejte moko in ji dodajte sol. V skledi z električnim mešalnikom trdno zmešajte beljake, ki jim dodajte vinski kamen. Stepajte približno 1 minuto. Postopoma dodajte ves sladkor. Stepajte od 4 do 5 minut. Dodajte izvleček vanilje in mešajte. Dodajte moko in sol ter narahlo premešajte z lopatico. Testo zlijte v pekač za torto.
Pecite tako dolgo, da se testo obarva zlato rjavo. Ko je torta popolnoma ohlajena, jo prelijte s stopljeno čokolado, razrežite in potresite z jagodičevjem.
Pa dober tek!