Vsaka torta pač ne potrebuje več plasti biskvita in potem še tistega zoprnega kupa maslene kremne glazure. Spodnji recept preprosto morate preizkusiti. Angelska torta je lahka in zadovoljivo preprosta. Čas priprave ne bi mogel biti ustreznejši. Končana bo, kot bi trenil. To je sladica letošnjega poletja!
Preberite še: Recept: okusna špargljeva pita
Sestavine za angelsko torto:
Torta:
- 1 skodelica moke
- ¼ žličke soli
- 10 beljakov
- ½ žličke vinskega kamna
- 1 ½ skodelice sladkorja
- 1 žlička izvlečka vanilje
Nadev:
- 2 skodelici sladkanega svežega mešanega jagodičevja
- 1 žlička limoninega soka
- stopljena čokolada
Priprava angelske torte:
Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija.
Presejte moko in ji dodajte sol. V skledi z električnim mešalnikom trdno zmešajte beljake, ki jim dodajte vinski kamen. Stepajte približno 1 minuto. Postopoma dodajte ves sladkor. Stepajte od 4 do 5 minut. Dodajte izvleček vanilje in mešajte. Dodajte moko in sol ter narahlo premešajte z lopatico. Testo zlijte v pekač za torto.
Pecite tako dolgo, da se testo obarva zlato rjavo. Ko je torta popolnoma ohlajena, jo prelijte s stopljeno čokolado, razrežite in potresite z jagodičevjem.
Pa dober tek!
You must be logged in to post a comment.