Ni ga čez dober in preprost recept. Takšen je tudi za omamno skutino torto iz le treh sestavin. Naredite vtis na goste in jim pripravite to sila preprosto, a neverjetno okusno sladico, ki jo bodo dobesedno pomazali s krožnika. Najboljša stvar? Vse kar potrebujete zanjo imate verjetno že zdaj doma. Vsaj jajca in skuto, če že ne bele čokolade.

Omamna skutina torta iz le treh sestavin?! Sliši se predobro, da bi bilo res. A je. In video recept, ki si ga lahko ogledat v nadaljevanju, je dokaz, da tudi sladice lahko pripravijo kuharski analfabeti oziroma da za profesionalen videz le-te ni treba vedno vložiti ure in ure dela in imeti za sabo veliko prakse. Sicer pa je vedno dobro obvladati recept, ki ne pusti na cedilu in vas reši, ko se vam kaj drugega tik pred zdajci ponesreči ali pa ste preleni, da bi se s pripravo sladice ukvarjati celo dopoldne.

PREBERITE ŠE: Recept: Vroča čokolada s kardamomom – Gorenje & chef Bine Volčič

Recept za skutino torto je izjemno enostaven, rezultat pa božanski.

 Ne nimamo vas za norca :)


Ne nimamo vas za norca 🙂

Za pripravo potrebujete le:

  • 3 jajca
  • 120 gramov bele čokolade in
  • 120 gramov polnomastne skute

A kako iz teh sestavin do omamne skutine torte?

Sprva ločite beljak od rumenjaka. Nato stopite belo čokolado (če ne želite izgubljati časa s topljenjem nad vročo vodo v dvojnem kotlu nadrobljeno preprosto za nekaj sekund postavite v mikrovalovno pečico) in taki primešajte skuto. Mešajte toliko časa, da postaneta eno. Počakajte, da se masa ohladi, nato ji dodajte še rumenjake in znova dobro premešajte. V drugi skledi stepajte beljak (naj bo sobne temperature) z mešalnikom toliko časa, da se ne pojavijo vršički. Ne zlijte vsega beljaka (za učinek volumna torte) v maso naenkrat, ampak ga sprva dodajte le malo, da jo nekoliko razredčite, nato zlijte še preostanek. Preden konča v pekaču, tega obložite s peki papirjem. Torto postavite v pečico (za sočnost dodajte kozarec vrele vode) ogreto na 170 stopinj in pecite 15 minut. Po tem času temperaturo znižajte na 160 stopinj in pecite še nadaljnje četrt ure. Po pol ure pečico ugasnite, torto pa notri pustite še nadaljnjih 15 minut. Preden jo ohlajeno postrežete, jo posujte s sladkorjem v prahu in po želji dodajte stepeno smetano, marmelado ali sadje.

Še video recept: