Lazanja iz ponve je prav tako okusna kot tista iz pečice, vendar pa je narejena v eni ponvi, ni je treba peči, vzela pa nam bo le tretjino časa, ki ga zahteva običajna lazanja. In najboljši del? Čiščenje je popolnoma enostavno!
PREBERITE ŠE: Cvetačna pica – najbolj zdrava pica na svetu!
Sestavine za lazanjo iz ponve:
- 2 debelejši rezini slanine, narezani
- 200 gramov mlete govedine
- pol čajne žličke soli
- pol čajne žličke popra
- 2 stroka česna
- četrt skodelice narezane čebule
- ena skodelica in pol omake za testenine
- ena skodelica in pol zmečkanih paradižnikov
- pol skodelice vode
- 1 čajna žlička čilijevih kosmičev
- 1 žlička posušenega origana
- 170 gramov testenin za lazanjo, zlomljenih v manjše kvadrate
- pol skodelice rikote
- četrt skodelice mocarele
- četrt skodelice bazilike, grobo sesekljane
Priprava lazanje iz ponve:
V večji ponvi na srednje močnem ognju pečemo slanino približno 3 minute, oziroma dokler rahlo ne porjavi in maščoba ne izgine. Dodamo mleto govedino in jo začinimo s soljo in poprom. Kuhamo dodatnih pet minut, da meso porjavi in je prekuhano.
Z žlico odstranimo odvečno maščobo, nekaj pa je pustimo v skledi, da meso ostane sočno. Dodamo česen, čebulo, omako za testenine, zmečkan paradižnik, vodo, čili v kosmičih in origano. Zmes mešamo in počakamo, da zavre. Dodamo testenine za lazanjo in popolnoma prekrijemo omako. Kuhamo 15 minut, oziroma dokler niso testenine mehke.
Dodamo rikoto in nežno vmešamo v omako. Na vrh položimo rezine mocarele in potresemo z baziliko. Naj počiva 5 minut, da se stopi sir. Postrežemo takoj.
Pa dober tek.
You must be logged in to post a comment.