Lazanja iz ponve je super slastna različica običajne lazanje, poleg tega pa za pripravo porabimo samo tretjino časa priprave običajne lazanje.

Lazanja iz ponve je prav tako okusna kot tista iz pečice, vendar pa je narejena v eni ponvi, ni je treba peči, vzela pa nam bo le tretjino časa, ki ga zahteva običajna lazanja. In najboljši del? Čiščenje je popolnoma enostavno!

PREBERITE ŠE: Cvetačna pica – najbolj zdrava pica na svetu!

Okusna lazanja iz ponve

Okusna lazanja iz ponve

Sestavine za lazanjo iz ponve:

  • 2 debelejši rezini slanine, narezani
  • 200 gramov mlete govedine
  • pol čajne žličke soli
  • pol čajne žličke popra
  • 2 stroka česna
  • četrt skodelice narezane čebule
  • ena skodelica in pol omake za testenine
  • ena skodelica in pol zmečkanih paradižnikov
  • pol skodelice vode
  • 1 čajna žlička čilijevih kosmičev
  • 1 žlička posušenega origana
  • 170 gramov testenin za lazanjo, zlomljenih v manjše kvadrate
  • pol skodelice rikote
  • četrt skodelice mocarele
  • četrt skodelice bazilike, grobo sesekljane

Priprava lazanje iz ponve:

V večji ponvi na srednje močnem ognju pečemo slanino približno 3 minute, oziroma dokler rahlo ne porjavi in maščoba ne izgine. Dodamo mleto govedino in jo začinimo s soljo in poprom. Kuhamo dodatnih pet minut, da meso porjavi in je prekuhano.
Z žlico odstranimo odvečno maščobo, nekaj pa je pustimo v skledi, da meso ostane sočno. Dodamo česen, čebulo, omako za testenine, zmečkan paradižnik, vodo, čili v kosmičih in origano. Zmes mešamo in počakamo, da zavre. Dodamo testenine za lazanjo in popolnoma prekrijemo omako. Kuhamo 15 minut, oziroma dokler niso testenine mehke.
Dodamo rikoto in nežno vmešamo v omako. Na vrh položimo rezine mocarele in potresemo z baziliko. Naj počiva 5 minut, da se stopi sir. Postrežemo takoj.
Pa dober tek.