Pred vami je enostaven, hiter in zdrav recept za testenine s šparglji, pestom in sušenimi paradižniki. Čaka vas odlično pomladno kosilo (ali večerja).
PREBERITE ŠE: Recept: hrustljav avokadov pomfrit
Sestavine za testenine s šparglji, pestom in sušenimi paradižniki:
- 15 špargljev
- 1 žlica olivnega olja
- sol za okus
- poper za okus
- 230 gramov peresnikov
- 4 skodelice svežih listov bazilike
- 1/3 skodelice pinjol
- 2 stroka česna
- pol skodelice olivnega olja
- pol skodelice parmezana
- 1 žlička soli
- pol skodelice posušenih paradižnikov
Priprava testenin s šparglji, pestom in sušenimi paradižniki:
Segrejte pečico na 220 stopinj Celzija.
V velikem loncu zavrite okoli 3 litre vode.
Špargljem odstranite oleseneli del. Preostali del narežite na četrtine in položite na s papirjem za peko obložen pekač. Prek špargljev prelijte olivno olje, potresite sol in poper ter jih pecite 10 minut.
V vrelo vodo dajte peresnike in jih kuhajte od 10 do 12 minut oziroma dokler niso kuhani al dente. Nato jih odcedite.
V mešalnik ali sekljalnik dajte baziliko, pinjole, česen in olivno olje ter mešajte, da nastane pasta. Dodajte še parmezan in sol.
V veliki skledi zmešajte kuhane testenine, posušene paradižnike, pečene šparglje in pesto (približno tri zajetne žlice). Postrezite toplo ali hladno in okrasite s parmezanom.
Pa dober tek!
Pripravo testenin si lahko ogledate v priloženem posnetku:
You must be logged in to post a comment.