Freitag je švicarsko podjetje, ki kvaliteto, vzdržljivost, spoštovanje do narave, konceptualnost in estetiko jemlje zelo resno. Podjetje, ki sta ga leta 1993 ustanovila dva mlada fanta Markus in Daniel Freitag, izdeluje torbe iz recikliranih delov tovornjakov, koles in avtomobilskih pasov. Danes Freitag zaposluje 160 ljudi in ima več kot 460 poslovalnic po vsem svetu.

Kaj naredi torbe Freitag, izdelane v Švici, tako dobre? Na prvem mestu je gotovo premišljen koncept, iz katerega izhajajo. Podjetje uporabi zunanje platno tovornjakov kot osnovni material za vse svoje torbe. S tem poskrbi ne le za trajnostni razvoj, temveč tudi za visoko vzdržljivost in kakovost izdelka – platno je namreč nepremočljivo in ga je praktično nemogoče uničiti.

PREBERITE ŠE: Ivy: ženske torbice, ki so “must-have” modni kos pomladi

Torbe Freitag

Torba Freitag

Torbe so estetsko izčiščene in izredno premišljene. Vsi dodatni materiali, na primer zaponke ali ročke, so prav tako izključno iz industrijskih recikliranih materialov. Vsaka torba je unikatna – tako je nemogoče, da bi imela dva človeka na svetu na svoji torbi Freitag popolnoma enak vzorec. Čeprav njihovi izdelki niso zelo poceni, je vsak evro upravičen – torbe so narejene v Švici in ne v indijskih “sweetshopih”, poleg tega ima izdelek zelo dolgo življenjsko dobo.

Ogled galerije – torbe Freitag