Hitro in enostavno pripravljena sladica ne potrebuje peke. In takšne so tudi te čokoladne tablice z arašidovim maslom. Oblizovali si boste prste!

Najsi imate še tako jekleno voljo, bodo čokoladne tablice z arašidovim maslom brez peke verjetno najhujši preizkus vaše odločenosti letos. Gre za sladko skušnjavo, katere grižljaji vas odpeljejo v nebesa in nazaj.

PREBERITE ŠE: Recept: čokoladni cheesecake z arašidovim maslom brez peke

Bodite kreativni!


Bodite kreativni!

Čokoladne tablice z arašidovim maslom brez peke so ena od tistih sladic, ki ne bo dolgo ostala na mizi. Vsakič, ko boste šli mimo, bo namreč s krožnika izginil en kos.

Recept – čokoladne tablice z arašidovim maslom brez peke:

Sestavine – čokoladne tablice z arašidovim maslom brez peke:

  • 200 g piškotov (masleni ali polnozrnati)
  • 180 g arašidovega masla
  • 70 g masla
  • 200 g temne čokolade

Postopek priprave čokoladnih tablic brez peke:
Najprej v multipraktiku zmešamo piškote, 120 gramov arašidovega masla in stopljeno maslo. Zmes prelijemo v pekač velikosti 20 x 20 centimetrov obložen s peki papirjem. V vodni kopeli stopimo temno čokolado in ji dodamo 30 gramov arašidovega masla. V drugi posodi stopimo preostanek. Sprva na piškotno zmes zlijemo čokoladno mešanico, sledi arašidova. Z zobotrebcem ali nožen naredimo vzorec (glej video). Za dve uri postavimo v zmrzovalnik in postrežemo. Pa veselo sladkanje!

Videorecept – čokoladne tablice z arašidovim maslom brez peke: