Ko se vam naslednjič zahoče nekaj slanega, ne sezite po vrečki mastnega čipsa, ampak raje poskusite z doma pripravljenim bučkinim čipsom. Je veliko bolj zdrav, njegova skorjica pa je narejena iz parmezana in drobtin prest. Za celotno, res preprosto pripravo boste porabili pol ure.
PREBERITE ŠE: Recept: palačinke brez glutena z mandljevim maslom in jabolčno čežano
Sestavine za bučkin čips s parmezanom:
- 1 večja bučka, narezana na polcentimetrske kolute
- od 15 do 30 ml avokadovega olja
- 1 skodelica prest (brezglutenskih)
- pol skodelice naribanega parmezana
- 1 čajna žlička posušenega origana
- ščepec soli
Priprava bučkinega čipsa s parmezanom:
Pečico ogrejemo na 220 stopinj Celzija. Na pekač položimo papir za peko. V večjo posodo lahko damo bučke in jih prelijemo z avokadovim oljem. Preste v multipraktiku zdrobimo, da dobimo fino zmlete drobtine. Zmešamo z naribanim parmezanom, origanom in soljo. Cel kolut bučke prekrijemo z mešanico drobtin in parmezana in poskrbimo, da se mešanica na obeh straneh res dobro prime. Položimo na pekač. Pečemo od 25 do 30 minut, da postanejo hrustljavi.
You must be logged in to post a comment.