Uživajte v sladici že za zajtrk. In to zdrav zajtrk! Sladica je namreč pripravljena brez sladkorja ali masla. Hiter in preprost recept je primeren tudi za vegane, tiste, ki ne uživajo glutena, mleka in drugih mlečnih izdelkov, žitaric ali pa so na paleo dieti.
PREBERITE ŠE: Recept: veganske palačinke z limono in chia semeni
Sestavine za drobljenec z borovnicami:
- 4 skodelice borovnic (lahko uporabite sveže ali pa zamrznjene, ki ste jih prej odtalili)
- 1 žlica limoninega soka
- pol skodelice mandljeve moke
- četrt skodelice kokosove oke
- 1 do 2 žlici sladila
- četrt skodelice masla iz indijskih oreščkov (lahko uporabite kakšno drugo maslo iz oreščkov)
- ščepec cimeta
- 2 žlici javorjevega sirupa (lahko sirupa agave ali pa medu)
- po želji lahko dodate tudi četrt skodelice beljakovinskega praška
Priprava drobljenca z borovnicami:
Pečico segrejte na 175 stopinj Celzija, pekač namažite z maslom ali pa poškropite s sprejem za kuhanje. V manjši posodi prelijte borovnice z limoninim sokom, dobro premešajte, nato pa jih enakomerno razporedite po pekaču. V drugi posodi zmešajte mandljevo moko, kokosovo moko, sladilo, beljakovinski prašek ter cimet in dobro premešajte. Stopite maslo iz oreščkov skupaj z javorjevim sirupom in ju dodajte suhi mešanici. Mešajte, da nastane drobljiva tekstura.
Po borovnicah v pekaču enakomerno razporedite mešanico in pecite od 12 do 15 minut oziroma dokler drobljenec ni zlato rjave barve.
Pustite 5 minut, da se nekoliko ohladi, nato pa postrezite.
Pa dober tek!
You must be logged in to post a comment.