Renault Megane RX so razvili pri Prodrivu, imel pa bo kar 600 konjskih moči. Vozil ga bo nekdanji smučar prostega sloga, danes pa dirkač Guerlain Chicherit, ki bo z njim dirkal na prvenstvu v reli krosu, kjer mu bo nasproti stal tudi Ken Block. Ne bo mu lahko, a Prodrive je že večkrat dokazal, da je kos izzivu. Nenezadnje so njegova vozila osvajala naslove v različnih disciplinah avtomobilskega športa.

Renault Megane RX so izdelali v Angliji pri Prodrivu, ki je zaslovel s predelavo Subaruja (le kdo ne pozna reli Impreze?). Vozil ga bo nekdanji svetovni prvak v prostem slogu (tako kot Filip Flisar je nastopal v disciplini smučarski kros), redni udeleženec reli Dakarja in kaskader Guerlain Chicherit, ki bo z njim tekmoval na vse bolj popularnem svetovnem prvenstvu v reli krosu. Imel bo 600 konjev, do 100 km/h pa se bo izstrelil v dveh sekundah. No, tudi Flisar nima slabega prevoza, kajne (glej fotografijo spodaj)?

PREBERITE ŠE: Novi Renault Megane Grandcoupe (2016) – dovolj prostora za vse


Francoz je znan po svojih drznih podvigih. Pred leti je poskušal izvesti najdaljši skok z avtomobilom in z Minijem naredil vzvratno salto. Avto bo za testiranje nared septembra 2017, v akciji pa ga bo moč videti leta 2018. Prodrive ga je v celoti izdelal sam, sami so zagrizli tudi v predelavo 2-litrskega bencinskega turbomotorja. Najzmogljivejša različica Renault Megana je sicer Megan GT.

Galerija – Renault Megane RX: